Wastafels

Alles over wastafels vind je hier!

Onmisbaar in je badkamer of toilet, een wastafel! Wel zo hygiënisch & erg praktisch. Met wastafels kun je bij Sanitairkamer gerust alle kanten op. Een industriële zwarte  wasbak? Check! Of een populaire waskom voor op jouw moderne badkamermeubel? Ook zeker mogelijk! Koop je wastafel kant-en-klaar in een set met een meubel en kraan of stel je wastafel zelf naar eigen smaak samen.

Alles weten over wastafels? Bekijk de video!

Benieuwd welke wastafels we allemaal in ons assortiment hebben, welk materiaal het beste is voor je wastafel en waar je op moet letten bij het kopen van een wastafel? Jasper vertelt je in onderstaande video alles over wastafels!

Verschillende type wastafels

Wij zouden onszelf niet zijn als we je geen uitgebreid assortiment wastafels zouden aanbieden. Zo vind je in ons assortiment wastafels:

De perfecte wastafelhoogte

Tijd om je nieuwe wastafel te kopen! Benieuwd naar de perfecte hoogte voor je wastafel? Dit is persoonlijk en heeft te maken met hoe lang jij zelf bent (en de rest van je huishouden is). Gemiddeld wordt een wastafel op een hoogte tussen 70 – 90 cm geplaatst, gemeten vanaf het diepste punt in de wasbak tot aan de grond. Bekijk wat jij zelf een prettige hoogte vindt, bedenk ook hoe hoog je spiegel moet komen en of je wastafel dan nog uitkomt. Tip: plaats de wastafel zeker niet te laag om rugproblemen te voorkomen. 

Trends op het gebied van wastafels

Een wastafel hoeft tegenwoordig echt niet meer wit te zijn en ingebouwd te worden in een meubel. Maak van jouw wastafel een echte eyecatcher en ga voor een vrolijke Marokkaanse waskom, versterk de industriële look met een zwarte of betonnen wasbak of ga voor een karakteristieke look met een vintage wastafel. Wil jij van jouw badkamer echt een wellnessoord maken? Een stenen wasbak geeft een unieke en natuurlijke uitstraling. Versterk je badkamerstijl éxtra door te kiezen voor een gouden, koperen of zwarte kraan. Zo wordt jouw badkamer een echte eyecatcher!

Wasbak of wastafel, is er een verschil?

Of je 't nou een wasbak of wastafel noemt, dat maakt eigenlijk niet uit. Met een wasbak en wastafel wordt namelijk precies hetzelfde bedoeld. Maak je wastafel compleet met een hippe kraan en bijpassende sifon en afvoerplug. Alles lekker in dezelfde stijl voor een stijlvol geheel!

Op zoek naar een goedkope wastafel?

Dankzij ons brede assortiment koop je bij ons voor ieder budget wastafels, maar natuurlijk wel voor de kwaliteit die je van jouw badkamer wastafel mag verwachten. Een goedkope wastafel voor topkwaliteit dus! 


Veelgestelde vragen over wastafels

Waar moet je op letten bij het kopen van een wastafel?

Het belangrijkste is natuurlijk dat de wastafel past op je badkamermeubel. Check dus voordat je een wastafel koopt of deze ook goed aansluit op je meubel. De meeste wastafels koop je in combinatie met een meubel. Het handige aan zo’n set is dat je weet dat de wastafel perfect past op je meubel en dat de afvoergaten op de juiste plek zitten. Daarnaast is het materiaal megabelangrijk voor je wastafel. Kijk daarom goed naar de voor- en nadelen van het materiaal voordat je jouw wastafel koopt.

 

Wat voor opties zijn er in wastafels?

Een wastafel scoren? Dan heb je de keuze uit een dubbele wastafel, enkele wastafel, inbouw wastafel voor een meubel, waskommen en fonteintjes voor het toilet. Natuurlijk te verkrijgen in verschillende materialen zoals keramiek, mineraalmarmer, solid surface en natuursteen, dieptes, vormen en kleuren. Net wat past bij jouw badkamerstijl!

Wat is het beste materiaal voor een wastafel?

De populairste materialen voor een wastafel of waskom zijn keramiek, mineraalmarmer, natuursteen en solid surface. Keramiek is budgetvriendelijk, supersterk maar zet iets uit tijdens de productie. Mineraalmarmer behoudt zijn afmetingen, is ook supersterk maar kan wel minder goed tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Natuursteen geeft een unieke en natuurlijke look maar is vlekgevoelig. Solid surface is een duurzaam, porievrij en superhygiënisch materiaal dat jarenlang mooi blijft.

 

Wat zijn trends onder wasbakken?

Waskommen! Een van de grootste trends van nu zijn zijn waskommen. Vierkant, rond of in een leuk kleurtje en in combinatie met een mooie gouden of zwarte kraan geven waskommen jouw badkamermeubel een moderne look. En ga jij liever voor een duurzame optie? Dan is solid surface een mooie optie voor je!