Waterontharder

Filteren
Filteren

Waterontharder kopen bij Sanitairkamer

Een waterontharder lost jouw probleem op tegen kalkaanslag. Hard water bevat een hoog kalkgehalte. Wat volgt is kalkaanslag en een hogere energierekening!

Een revolutionaire en zeer economische oplossing tegen de gevolgen van hard water: NoCalc waterontharder! Dit economische product maakt gebruik van een consumptief, dat 100% veilig is gesteld door de FAO* en WHO*. De unieke doseringstechniek zorgt ervoor dat een minimale hoeveelheid aan het drinkwater wordt toegevoegd. Gevolg: kalkdeeltjes hechten zich niet meer op glanzende oppervlakken, zoals douchewanden, sanitair, tegels, aan de binnenkant van leidingen en op verwarmingselementen van waterverbruikende temperatuur. NoCalc waterontharder behandelt zonder te ontharden, is vriendelijk voor het milieu en volledig veilig voor drinkwater.

NoCalc voldoet volgens onderzoek van TNO aan de normen opgenomen in Nederlands norm NEN-EN 1212, behandeling van water bestemd voor menselijke consumptie.

Zacht water door waterontharder: beter voor de huid

Snel last van een gevoelige huid of huidirritaties? Zacht water helpt dit voorkomen en verminderen. Hoe dan?! In tegenstelling tot hard water, neemt je huid bij het gebruik van zacht water geen kalk op en worden zeepresten beter afgespoeld. NoCalc waterontharder behoudt wel de calcium als bouwsteen voor het menselijk lichaam (o.a. tanden en botten).

Wel calcium, geen kalkaanslag door waterontharder

Ons dagelijks drinkwater is een belangrijke voedingsbron van calcium. Calcium en magnesium zijn mineralen die we allemaal nodig hebben. De Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn daarom wettelijk verplicht om een hoeveelheid calcium in het water te laten (bron: Nederlandse Drinkwaterbedrijven).

Kalkaanslag voorkomen was voorheen maar op één manier te voorkomen: een dure, vaak elektrische ontkalkingsinstallatie. Het verschil met de systemen van NoCalc: het NoCalc-systeem beschermt installaties en apparatuur zonder calcium te verwijderen. Doordat NoCalc waterontharder food grade (en dus consumptiegeschikt) behandelt, breekt het lichaam dit niet snel af en blijft de benodigde calcium behouden voor je botten en tanden.

NoCalc is milieuvriendelijk

Traditionele ontharders verbruiken elektriciteit en verspillen tientallen liters schoon water voor het regenereren. Tijdens dit hars en zout proces wordt het milieu onnodig zwaar belast, door lozing van tientallen kilo’s zout. Door behandeling met het NoCalc-systeem spaar je het milieu, smaakt het water beter (niet zout) en bespaar je energie.

NoCalc waterontharder steunt Unicef

NoCalc is sinds 2010 supporter van UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Door een structurele vaste bijdrage per jaar helpt NoCalc kinderen aan een betere toekomst, waarin drinkwaterprojecten kunnen worden opgezet.

Voordelen van NoCalc waterontharder 

  • Goedkoop in aanschaf en onderhoud, snel terugverdient
  • Energiebesparend, minder rendementsverlies
  • Verlengt levensduur apparatuur
  • Altijd gefilterd drinkwater, zand en vuildeeltjes worden opgevangen
  • Schonere badkamer en keuken
  • Zacht voor de huid, vermindert/voorkomt huidirritatie