Waterontharders

Filteren
Filteren

Dankzij een waterontharder geen last van kalkaanslag

Heb je geen waterontharder? Dan kan kalkaanslag ontzettend vervelend zijn. Die doffe aanslag op je glazen douchewand en die witte waas op je zwarte kraan die je continu moet schoonmaken en dan hebben we het nog niet eens over wat keiharde kalk binnenin je apparaten en sanitair doet. Weg met kalk en tijd voor een waterontharder!

Alle voordelen van een waterontharder

We horen je misschien denken: Is zo’n waterontkalker nou écht de moeite waard? We leggen je de voordelen voor. Een waterontharder zorgt voor:

  • langer plezier van je apparaten en sanitair, kalkaanslag tast ze niet meer aan;
  • een vermindering of voorkoming van huidirritaties;
  • gefilterd drinkwater. Zand en vuildeeltjes worden opgevangen;
  • schoonmaakgemak. Geen aanslag meer op je glazen douchewand en kranen.

NoCalc® waterontharders, hoe werken ze?

In ons assortiment waterontharders werken we samen met NoCalc®. Een NoCalc® waterontharder werkt niet op elektra maar door een unieke doseringstechniek waarbij een minimale hoeveelheid polyfosfaat (100% veilig en consumptiegeschikt) wordt toegevoegd aan het water. Hierdoor wordt het kalk geïsoleerd en heeft het geen kans om zich te hechten aan je apparatuur, maar kan je lichaam het calcium nog wel opnemen. Een milieuvriendelijkere en veilige manier om een waterontharder te installeren én direct ook een snelle manier.

Een waterontharder of waterontkalker?

Een waterontkalker bestaat eigenlijk niet en met een waterontkalker wordt daarom in de volksmond vooral een waterontharder bedoeld. Het is namelijk verboden om calcium volledig uit het water te trekken en vooral ook zonde: ons lichaam heeft namelijk calcium nodig voor je tanden en botten.


Veelgestelde vragen over waterontharders

Waarvoor is een waterontharder handig?

Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk zich niet meer hecht aan gladde oppervlakken zoals je douchewand, tegels en kranen. Kalkaanslag die opdroogt wordt keihard en tast op de lange termijn je apparatuur en sanitair van binnen aan. Met een waterontharder gaan jouw kranen, waterkoker en je (vaat)wasmachine dus langer mee. Dat scheelt schoonmaakwerk, tijd én geld!

 

Hoe werkt een waterontharder?

Onze waterontharders van NoCalc® werken met een unieke techniek waarbij een minimale hoeveelheid polyfosfaat gedoseerd toegevoegd wordt aan het water. Polyfosfaat is 100% veilig en consumptiegeschikt en zorgt ervoor dat het kalk geïsoleerd wordt in het water. Zo kan het lichaam de calcium nog wel opnemen (belangrijk!) maar hecht het kalk niet aan je apparatuur en sanitair.

Wat kost een waterontharder?

De NoCalc® waterontharder komt in twee varianten: de CombiCompact voor €159,95 en de PrefilterPLUS voor €259,95 en kan uitgebreid worden met een sensor die een piepje geeft wanneer het filterpatroon vervangen moet worden. Het plaatsen van de NoCalc® waterontharder is gemakkelijk, maar vergt wel wat kennis van het aansluiten van leidingen. De NoCalc® waterontharder moet namelijk wel aangesloten worden op het leidingwerk. Laat je de NoCalc® waterontharder installeren dan komen daar nog wel wat eenmalige kosten bij.

 

Hoe vaak moeten de patronen vervangen worden?

Een patroon van een NoCalc® waterontharder gaat ongeveer 3 – 6 maanden mee, afhankelijk van je huishouden. Een doseringspatroon gaat gemiddeld 40.000 liter mee. Bij een huishouden van 4 personen gaat een doseringspatroon gemiddeld 3 maanden mee (op basis van het landelijke gemiddelde van waterverbruik van 140.000 liter per jaar). Ben je met z’n tweeën en verbruik je minder liter water per jaar? Dan kan het patroon na een half jaar vervangen worden.