Vloerverwarming

Filteren
 1. 1
 2. 2
Filteren
 1. 1
 2. 2

Elektrische vloerverwarming kopen bij Sanitairkamer.nl

De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens voor vloerverwarming in hun badkamer in plaats van een ouderwetse radiator. Vloerverwarming heeft namelijk een lagere energiekosten. Daarnaast voelt het comfortabeler aan, omdat de warmte verdeeld wordt over de hele vloer en er dus geen koude plekken in de badkamer zijn. Bij Sanitairkamer hebben wij een ruim assortiment aan elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming kan op twee manieren worden geïnstalleerd, namelijk als verwarming met matten en als verwarming met elektrische kabels. Heb je vragen over vloerverwarming? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom in Harderwijk.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is één van de vele manieren om een badkamer te verwarmen. Maar wat is vloerverwarming? Vloerverwarming zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige temperatuur in een kamer door middel van een leidingstelsel van elektriciteit onder de vloer. De vloer wordt warm en geeft gelijkmatig warmte af naar boven. Waardoor er een comfortabele warme vloer ontstaat in de winter.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Waarom is vloerverwarming een geschikte manier van verwarmen? Een groot voordeel van vloerverwarming zijn de lage energiekosten. Want het systeem werkt op een lagere temperatuur dan radiatoren. Daarnaast werkt vloerverwarming met elektrische buizen onder de grond waardoor de warmte geleidelijk aan wordt verdeeld over de totale oppervlakte waardoor de badkamer sneller de juiste temperatuur bereikt. Omdat vloerverwarming comfortabeler aanvoelt voor de mens, kun je de temperatuur meestal met 2 graden lager zetten dan een radiator.

Voor- en nadelen van vloerverwarming in jouw badkamer

Als je kiest voor vloerverwarming zijn er een aantal voor- en nadelen.

Voordelen van vloerverwarming

 • Met vloerverwarming krijg je een aangenamere temperatuur dan met een radiatorverwarming. Dit komt omdat de vloer gelijkmatig wordt verwarmd en daardoor eerder comfortabel aanvoelt en geen last heb van koude tegels na een warme douche.
 • Een ander voordeel aan vloerverwarming is dat het kostenbesparend is. Omdat de prijs van vloerverwarming steeds lager wordt en de energiekosten een stuk lager is dan het energieverbruik bij radiatoren.
 • Vloerverwarming zorgt daarnaast voor meer ruimte in jouw badkamer omdat er geen leidingen en grote radiatoren nodig zijn om de ruimte verwarmen. Daarnaast is het het ook onderhoudsvriendelijk omdat je het niet hoeft af te stoffen zoals een radiator. Daarnaast is er nauwelijks onderhoud nodig aan de vloerverwarming zelf ten opzichte van een radiator.
 • Daarnaast zorgt ervoor dat je woning meer waard wordt.

Nadelen van vloerverwarming

 • Naast de vele voordelen van vloerverwarming zijn er ook aantal nadelen van vloerverwarming.
 • De grootste nadeel van vloerverwarming is dat het moeilijker is te integreren in reeds afgewerkte badkamers, hiervoor is infrezen van kabels de oplossing om geen hoogteverschil te krijgen. Maar vloerverwarming infrezen kost wel veel tijd.
 • Een ander nadeel van vloerverwarming (ook al kom dit haast niet voor)I is dat een van de kabels kan beschadigen,waardoor de vloer moet worden opengebroken. Bij sommige varianten van elektrische verwarming hoeft dit niet te gebeuren.
 • De opwarming en afkoeling van vloerverwarming duurt ten opzichte van een radiator vrij lang.
 • Al badkamertegels uitgekozen? Informeer of deze geschikt zijn voor vloerverwarming, niet alle tegels zijn helaas geschikt voor vloerverwarming.

Merken

Sanitairkamer heeft een ruim assortiment aan verschillende merken voor vloerverwarming. Wij zijn gefocust op sanitair bieden daarom alleen elektrische vloerverwarming aan, omdat dit voor kleine ruimtes zoals een badkamer het voordeligst is. Wij bieden twee soorten elektrische verwarmingen aan, namelijk vloerverwarming via matten en kabels. De merken die wij aanbieden zijn Magnum, Lambini design, Comfort en Plieger. Neem gerust contact met ons op welk merk het best bij jou past.

Gezondheid

Als je kiest voor vloerverwarming in je badkamer is dit beter voor je gezondheid, maar waarom? Radiatoren en convectoren zijn een grote opslagplek voor stof en bacteriën. Met vloerverwarming gebeurd dit niet omdat het onder de vloer zit. Hierdoor is het een stuk gezonder, omdat er geen stofverplaatsing plaatsvindt. Dit is vooral gezonder voor mensen met een allergie en minder schadelijk voor je luchtwegen.

Eenvoudig en snel aanleggen van elektrische vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming is ideaal om jouw badkamer te verwarmen. Het is geschikt voor afgewerkte vloeren en bestaande tegelvloeren. Als er een nieuwe tegelvloer wordt aangelegd, zijn de elektrische matten perfect om de badkamer te verwarmen. Op een dunne kunststof mat is de verwarmingskabel genaaid. Door de dunne mat is tegelhoogte nagenoeg gelijk waardoor er nauwelijks hoogteverschil plaatsvindt.

Prijzen van vloerverwarming bij Sanitairkamer

Voor niet veel geld ervaart u je de enorme voordelen van vloerverwarming in jouw badkamer. Door de enorme vraag van vloerverwarming de laatste jaren is de prijs enorm verlaagd. Waardoor het een stuk goedkoper is geworden dan voorheen. Daarnaast zijn de installatiekosten van elektrische vloerverwarming laag, omdat je geen dure cv ketel en bijbehorende leidingen hoeft aan te schaffen. De elektrische vloerverwarming prijzen zijn bij Sanitairkamer zijn goedkoper dan concurrent, omdat wij met lage marges werken.

Service van Sanitairkamer

Sanitairkamer.nl heeft al meer dan 10 jaar ervaring in vloerverwarming en andere sanitair artikelen. Hierdoor kunnen we jou goed adviseren op dit gebied. Heb je vragen over de het toepassen van vloerverwarming in jouw badkamer. Twijfel dan niet en neem contact met ons op via de klantenservice of kom langs in onze showroom. Onze ervaren personeel helpt jou graag met al je vragen.

Bezoek onze showroom 

In onze showroom van ruim 800 vierkante meter kan je terecht voor advies van onze ervaren werknemers. Of laat je inspireren door ons assortiment of door het laten maken van een 3D tekening.

Ben je naast vloerverwarming op zoek naar andere sanitair artikelen? kijk dan naar onze andere artikelen op Sanitairkamer.nl. Op onze webshop vindt je interessante aanbiedingen en een ruim assortiment van topmerken op het gebied van sanitair.