Douchebakken

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bekijk ons brede assortiment douchebakken

Een douchebak toevoegen aan je doucheruimte kan een hele slimme zet zijn. Vooral als je wil dat het douchewater ook echt in de doucheruimte blijft. Combineer een douchebak met een glazen douchecabine of een wandje met glazen douchedeur.  Zo blijft de rest van de badkamer zoveel mogelijk droog. Ideaal!

Materiaal van de douchebak

Wil je een douchebak kopen, maar heb je geen idee welk materiaal je moet nemen? Tegenwoordig zijn de meeste douchebakken gemaakt van acryl. Acryl is een lichtgewicht onder de materialen en blijft langer warm dan het voorheen veelgebruikte plaatstaal. Andere materialen waarin douchebakken te bestellen zijn, zijn: solid surface/fine stone, SMC en (natuur)steen. Fan van een duurzame optie? Ga voor solid surface/fine stone!

Douchevloer vs. douchebak

Tegenwoordig vind je naast douchebakken ook douchevloeren terug in de moderne badamer. Een douchevloer is megadun, gemaakt van antislipmateriaal én werkt als een douchebak. Een douchevloer heeft een moderne look en kan perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een douchecabine of douchewand!

Denk je aan de douchebakafvoer?

Als je dan toch bezig bent… Vergeet vooral de afvoer niet. Check voordat je jouw nieuwe douchebak uitzoekt even of je afvoer aan vervanging toe is. Dit is namelijk het moment om je eventuele oude stinkende afvoer te vervangen. Is dat gedaan? Dan is het tijd om je nieuwe douchebak te bestellen! O ja, vergeet vooral niet om je douchebak compleet te maken met een doucheafvoer!


Veelgestelde vragen over douchebakken

Welke opties zijn er in douchebakken?

Het eerste wat opvalt aan een douchebak is natuurlijk het uiterlijk en de vorm. Tegenwoordig heb je de keuze tussen een douchevloer (ligt platter op de grond en oogt luxer) en een hogere douchebak die je kunt verstellen als de vloer wat oneven is. En qua materiaal? Dan zijn de populairste opties: acryl, composiet, kunststof, mineraalmarmer, SMC en solid surface.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchebak?

Ga je een douchebak kopen? Dan is het allerbelangrijkst dat je checkt of de afmetingen passen bij de douchecabine of douchewand. Bekijk op de site bij jouw favoriete douchecabine welke douchebak er perfect bij past. Zo hoef je zelf niet te meten! ;-)

Welk materiaal is het beste voor douchebakken?

Douchebakken zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De meest bekende materialen zijn douchebakken van acryl, kunststof en mineraalmarmer. Ga je ’t liefst voor een natuurlijke look? Dan is een douchebak van composiet een mooie optie. En heb je een luxere douchebak in gedachten? Ga voor een solid surface douchebak of een douchebak van SMC.

 

Wat is het verschil tussen een douchebak en een douchevloer?

Als je aan een douchebak denkt dan denk je aan de gouden oude douchebak met hoge opstaande randen. Hartstikke praktisch! Een modernere optie is de douchevloer. Dit is eigenlijk een plaat gemaakt van antislipmateriaal en kan gecombineerd worden met een douchewand voor je inloopdouche of een douchecabine.