Verhoogd toilet

Filteren
Filteren

Een verhoogd toilet, handig voor lange mensen!

Een grote frustratie voor lange mensen of mensen die slecht ter been zijn: een te laag toilet. Een gemiddeld toilet is rond de 41cm hoog, maar gelukkig bestaan er ook verhoogde toiletten. Zo creëer je met een paar centimeter meer net dat beetje extra gemak tijdens het opstaan.

De ideale toilethoogte

In ons assortiment vind je verhoogde toiletten van 46 tot 51cm hoog. Maar, hoe bepaal je dan de ideale toilethoogte? Voor een ideale toilethouding is het belangrijk dat je met je benen in een hoek van 90 graden zit. Liever zelfs nog iets dieper zodat de knieën net boven je bovenbenen uitkomen (is beter voor de stoelgang). Weet je het niet goed of heb je in je gezin met verschillende lengtes te maken? Ga dan net onder het gemiddelde van de groep zitten en bedenk dus: liever iets te laag, dan te hoog.

Een tijdelijke oplossing: een verhoogde toiletbril

Naast een verhoogd toilet, dat toch wel vrij permanent is, kun je er ook voor een verhoogde toiletbril kiezen. Handig voor de momenten waarop je bezoek ontvangt die een hoog toilet wel kan waarderen.

Maak je keuze tussen een diepspoel en vlakspoel toilet

Naast de ideale hoogte van een toiletpot moeten er meer keuzes gemaakt worden. Zo ook of je voor een diepspoel- of vlakspoel toilet gaat. Bij een vlakspoel wc pot valt de ontlasting op een plateau en bij een diepspoel toilet direct in het water. Zo kun je bij een vlakspoel toilet de ontlasting bekijken, dit is voor handig voor medische redenen. En heb je geen last van opspattend water. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water. Een groot voordeel is dat je hierdoor minder last hebt van vervelende geurtjes. Wil je binnenkort een nieuwe toiletpot kopen maar kom je er niet helemaal uit? Kom even langs in een van onze showrooms, dan leggen we je er nog meer over uit!