Douchebak

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Plaats een douchebak in je douchecabine voor extra gemak

Met een douchebak in je douche wordt het douchewater tijdens het douchen opgevangen en afgevoerd. Combineer je douchebak met een douchecabine en spatwater blijft binnen de doucheruimte de rest van je badkamer heerlijk droog!

Douchebak vs. douchevloer

Wist je dat er tegenwoordig ook douchevloeren te koop zijn? Een douchevloer plaats je op de badkamervloer en werkt als een douchebak. Het bevat een afvoer, loopt bij het doucheputje wat af om het water goed naar de afvoer te geleiden en is gemaakt van een antislipmateriaal. De moderne variant van de douchebak!

Maak je douchebak compleet

Met alleen een douchebak kopen ben je er nog niet, het water moet natuurlijk ook goed afgevoerd worden. Ga je jouw douchebak vervangen? Laat je leidingen tegelijkertijd even controleren door een loodgieter om te kijken of deze nog goed zijn. Zoek vervolgens een mooie nieuwe douchebak uit en maak je douchebak compleet een douchebakafvoer.

Afmeting van je douchebak

Is het de bedoeling dat de douchebak in een douchecabine terechtkomt of ga je jouw douchebak afsluiten met een (betegeld) muurtje en een deur? Tip: Vergeet niet dat als je een muurtje gaat plaatsen, je de tegeldikte ook moet meerekenen. Het zou zonde zijn als de douchebak niet past natuurlijk!


Veelgestelde vragen over douchebakken

Welke opties zijn er in douchebakken?

Het eerste wat opvalt aan een douchebak is natuurlijk het uiterlijk en de vorm. Tegenwoordig heb je de keuze tussen een douchevloer (ligt platter op de grond en oogt luxer) en een hogere douchebak die je kunt verstellen als de vloer wat oneven is. En qua materiaal? Dan zijn de populairste opties: acryl, composiet, kunststof, mineraalmarmer, SMC en solid surface.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchebak?

Ga je een douchebak kopen? Dan is het allerbelangrijkst dat je checkt of de afmetingen passen bij de douchecabine of douchewand. Bekijk op de site bij jouw favoriete douchecabine welke douchebak er perfect bij past. Zo hoef je zelf niet te meten! ;-)

Welk materiaal is het beste voor douchebakken?

Douchebakken zijn in verschillende materialen te verkrijgen. De meest bekende materialen zijn douchebakken van acryl, kunststof en mineraalmarmer. Ga je ’t liefst voor een natuurlijke look? Dan is een douchebak van composiet een mooie optie. En heb je een luxere douchebak in gedachten? Ga voor een solid surface douchebak of een douchebak van SMC.

 

Wat is het verschil tussen een douchebak en een douchevloer?

Als je aan een douchebak denkt dan denk je aan de gouden oude douchebak met hoge opstaande randen. Hartstikke praktisch! Een modernere optie is de douchevloer. Dit is eigenlijk een plaat gemaakt van antislipmateriaal en kan gecombineerd worden met een douchewand voor je inloopdouche of een douchecabine.