Zelliges

Filteren
  1. 1
  2. 2
Filteren
  1. 1
  2. 2

Met zellige tegels haal je gezelligheid in huis

Op zoek naar die leuke vierkante tegels die je vaak terugziet in toiletten, badkamers en keukens? Dat zijn zellige tegels! Zellige tegels hebben gemiddeld een afmeting van 13x13cm en zijn in verschillende leuke kleuren te bestellen maar ook als Friese witjes. En het leuke aan deze (ge)zellige tegels is: oorspronkelijk zijn zelliges handgevormd en handgeschilderd. Daarom worden ze ook wel handvorm tegels genoemd en zijn ze stuk voor stuk uniek.

Ga voor lekker fris met Friese witjes

Zellige tegels in het wit worden ook wel oud-Hollandse tegels, witjes of Friese witjes genoemd. Deze witjes saai? Absoluut niet. Door de unieke vorm vallen ze lekker op en worden ze vaak gebruikt als accenttegels achter het toilet, de douche of het badkamermeubel. Combineer de witjes met een kleur op de muur, een kleur op de vloer met terrazzo tegels, houd het ton sur ton of combineer ze met stoere betonlook tegels.

Of scoor zelliges in kleur voor gezelligheid

Met zellige tegels in leuke kleurtjes geef je jouw keuken, toilet of badkamer een flinke kleurboost. Deze vrolijke vrienden ken je misschien ook wel als Marokkaanse tegels en de populairste Marokkaanse zelliges zijn toch wel de lichtroze, groene tegels of de gouden tegels. Combineer deze gekleurde zellige tegels met grotere tegels en rustige kleuren om de aandacht bij de Marokkaanse zelliges te houden. In welke kleur zie jij zelliges het liefst?