Verhoogde kraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hoge wastafelkranen voor bij je waskom

Koop je een kraan voor je waskom dan kom je automatisch uit bij een hoge wastafelkraan. Misschien stond je er niet direct bij stil, maar een standaard wastafelkraan is namelijk te kort waardoor het water niet in maar naast de waskom terechtkomt. Niet de bedoeling! Een hoge wastafelkraan is een stuk hoger en komt perfect boven je waskom uit.

Trend alert: de waskom kraan

Een waskom is ontzettend populair en zie je steeds vaker terug in de Nederlandse badkamers maar ook bijvoorbeeld in luxe hotels. Maak je waskom compleet met een hoge wastafelkraan of een inbouw wastafelkraan! Wist je dat dit type kraan ook in toffe kleuren zoals zwart, verouderd ijzer, goud of als koperen kraan te bestellen is? Zo wordt je waskom kraan een echte eyecatcher!

Hoogte van je verhoogde wastafelkraan

De hoogte van je verhoogde wastafelkraan is natuurlijk belangrijk. De gemiddelde hoogte van een waskom is rond de 15cm, je hoge wastafelkraan moet daar natuurlijk bovenuit komen. Onze hoge wastafelkranen vind je daarom in verschillende hoogtes. Zodat je aan elke waskom een mooie kraan kunt toevoegen. Onthoud wel: hoe hoger de wastafelkraan, hoe meer kans op spatwater. Bestel je kraan daarom niet te hoog.


Veelgestelde vragen over hoge wastafelkranen

Wat is het verschil tussen een hoge wastafelkraan en een standaard kraan?

De naam zegt het eigenlijk al, maar een hoge wastafelkraan is een stuk hoger dan een standaard kraan en is daarom de perfecte kraan voor een waskom. Plaats je namelijk een standaard kraan naast een waskom dan zal het water niet ín de kom maar ernaast belanden. Dat raden we je af ;-).

 

Wat zijn de opties in hoge wastafelkranen?

Ga je voor een kraan voor naast je waskom? Dan heb je keuze uit wastafelkranen met een hendel of een knop en in de allerleukste kleurtjes zoals goud, zwart of koper. En ga je ’t liefst voor de ultramoderne look? Dan is misschien een inbouw wastafelkraan wat voor je. Die zijn net als de hoge kraan ook geschikt voor waskommen. Ideaal!

Waar is een hoge kraan handig voor?

Dankzij een hoge kraan komt jouw kraan gemakkelijk boven een waskom uit en belandt het water ook echt in de kom (aanrader) in plaats van ernaast. Daarom vind je een hoge wastafelkraan altijd in combinatie met een waskom. Bij een standaard wastafel is een hoge wastafelkraan niet geschikt.

 

Welke trends zijn er in hoge wastafelkranen?

Hebben we het over trends onder wastafelkranen dan valt één ding direct op: kleur! De meeste kranen zijn tegenwoordig te verkrijgen in de leukste kleurtjes zoals zwart, koper en goud en sluiten daardoor perfect aan bij de populairste badkamerstijlen. Voor welke kleur kraan kies jij?