Hexagon tegels

Filteren
Filteren

De hexagon tegels hebben een zeshoekige vorm. Ze zijn zo gemaakt dat iedere tegel precies aansluit op de ander. Deze vorm heeft een speels effect en wordt vaak gebruikt om 1 muur eruit te laten springen. Dit lukt vooral goed door een contrasterende voeg kleur te gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld een witte of beige hexagon tegel, combineer dit met een antraciet kleurige voeg. 

Geschikt voor vloeren en wanden

Deze zeshoekige tegels zijn voornamelijk gemaakt van keramische vloertegels. De hardheid is dusdanig hoog dat het geschikt is voor woonkamers, badkamers, showrooms of zelfs horecagelegenheden. Oftewel geschikt tegen zware omstandigheden met veel beloop en vuil. Vloertegels kunnen ook voor de muur gebruikt worden. Combineer het met een goede poederlijm die geschikt is voor zware tegels.

Verschillende kleuren

De hexagon tegels zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Zo zijn er een groot aantal effen kleuren verkrijgbaar, maar ook met allerlei decors erop verwerkt. In een decor tegel zijn vaak 2 of 3 kleuren gebruikt. Diezelfde kleuren zijn ook weer los verkrijgbaar. Zo kan je een oppervlak creëren met af en toe een decor tegel tussendoor of 1 wand in decor en de rest een effen kleur.

Hexagon mozaieken

De hexagon tegels zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Bij de grotere formaten zijn de tegels los verpakt in een doos. Bij de kleinere afmetingen zijn de tegels verlijmd op een mat. Dit wordt ook wel hexagon mozaiek genoemd. Beide modellen zijn te vinden bij Sanitairkamer. 

Verwerking

Je kiest niet voor niets voor een hexagon tegel, het patroon mag daarom ook goed zichtbaar blijven. Denk dus niet alleen na over de tegel, maar net zo goed over de voegkleur. Contrasterende kleuren gebruiken is ons advies. Voor de grotere tegels raden wij 2mm dikke voegen aan. Zorg ervoor dat de ondergrond droog en schoon is. Worden de tegels verwerkt aan de muur? Gebruik dan eerst een goede primer zodat de poederlijm beter zal hechten.