Douchecabine

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

De grootste voordelen van een douchecabine

Handig zo’n douchecabine! Je plaatst ‘m, zorgt ervoor dat je er een mooie regendoucheset bij uitkiest, je sluit de douchecabine aan op de leidingen en je doucheruimte is klaar. Door een douchecabine in je douche te plaatsen blijft het water en de warmte in de cabine. Ideaal! Benieuwd naar nog meer voordelen en wat de beste douchecabines zijn? Je leest 't verderop!

Alles weten over douchecabines? Bekijk de video!

Daar zijn ze dan: de voordelen van een douchecabine

We sneden het punt ‘waterballet’ al even aan, maar douchecabines hebben natuurlijk meer voordelen. Douchecabines zijn:

 • waterbestendig & houden spatwater onder controle. Dat belooft een droge badkamer;
 • gemakkelijk te plaatsen. Zo op je tegels of op een douchebak zonder dat je een inloopdouche hoeft te bouwen;
 • in verschillende vormen & stijlen te verkrijgen voor een perfecte match met de vorm & grootte van je badkamer;
 • ideaal tegen tocht. Door de douchewand blijft de warmte lekker binnen;
 • voorzien van veiligheidsglas met een speciale coating tegen vocht & vuil.

Douchecabine kopen? Houd hier rekening mee

Een douchecabine is er in veel soorten & maten. Een smalle douchcabine is perfect in de kleine badkamer of juist een douchecabine voor een dubbele regendouche. En over de mogelijkheden in de vorm & stijl nog niet te spreken. Benieuwd welke opties er allemaal zijn?

Verschillende type douchecabines

Voor het kiezen van de vorm van je douchecabine heb je zes opties:

Populaire maten van de douchecabine

De meest voorkomende maten van een douchecabine zijn 80x80cm, 90x90cm en 100x100cm. In een grote badkamer kun je natuurlijk ook een rechthoekige douchecabine plaatsen waar twee regendouches in passen!

Type deuren

Ga je een douchecabine kopen? Kijk dan ook goed naar de deuren van de douchecabine. Vooral in een kleine badkamer kunnen schuifdeuren een stuk praktischer zijn. Heb je de ruimte? Dan wordt er vaak gekozen voor de bekende draaideur.

Een goedkope douchecabine is duurkoop?

We kopen rechtstreeks in bij de leverancier waardoor we jouw nieuwe douchecabine goedkoop kunnen aanbieden. Zonder tussenpartijen, zonder groothandels die we ook nog moeten betalen. Bij ons mag je dus de kwaliteit verwachten die hoort bij sanitair & tegels en krijg je tot wel 5 jaar garantie. Helemaal geen reden tot paniek dus.

Staat jouw nieuwe douchecabine er nog niet tussen?

Bij ons stel je jouw nieuwe douchecabine in no time samen. Bekijk onze opties, denk na over de afmeting die de douchcabine moet hebben en stel vervolgens je favoriete douche samen. Ideaal! Of ben je op zoek naar een luxe variant van de douchecabine? Denk dan eens aan een heerlijke stoomcabine. We zijn benieuwd wat de beste douchecabine voor jou is!

-------------------------------

Veelgestelde vragen douchecabines

Wat zijn de voordelen van een douchecabine?

Een douchecabine in je badkamer heeft een aantal mooie voordelen. Water en warmte blijven binnen de cabine, een douchecabine is gemakkelijk te plaatsen en neemt minder ruimte in beslag dan een inloopdouche.

Welke vorm douchecabine is geschikt voor een kleine badkamer?

Wil je een douchecabine plaatsen in een kleine badkamer dan is een vijfhoekige of kwartronde douchecabine de beste optie. Deze type douchecabines zijn minder diep en nemen daardoor minder ruimte in beslag.

Wat is het verschil tussen een douchecabine en een complete douchecabine?

Koop je een douchecabine dan ontvang je enkel de cabine die je nog compleet maakt met een douchebak en een nieuwe douche. Het voordeel: je stelt je douchecabine helemaal naar eigen smaak samen. Wil je liever het complete plaatje? Dan koop je een complete douchecabine. Hier zit namelijk alles wat je nodig hebt in!

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine?

Bij het kopen van een douchecabine loop je tegen drie verschillende opties aan waarin je keuzes moet maken: de vorm, het uiterlijk en het type deur. Heb je een kleine badkamer? Dan adviseren we om voor een kwartronde of vijfhoekige douchecabine te gaan. Een ander type kan natuurlijk ook, dan bespaar je ruimte door voor schuifdeuren te kiezen. En ben je helemaal fan van een industriële badkamer? Ga dan voor een douchecabine met een stoer zwart frame!