Douchecabine

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Douchecabine kopen

Wat handig is aan een douchecabine is dat het een afgesloten ruimte is waardoor er geen water de badkamer in kan lopen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de ruimte lekker warm blijft. Hierdoor heb je geen last hebt van tocht buiten de douchecabine. Bij het kopen van een douchecabine krijg je te maken met een hoop keuzes, zoals de vorm, de afmeting, het materiaal en de type deur. Zoek je een kwartronde douchcabine met schuifdeuren? Een douchecabine met een hoekinstap? Of een complete douchecabine inclusief douchebak? Bij Sanitairkamer.nl is het assortiment aan douchecabines zo breed dat je altijd slaagt. 

Verschillende Vvormen

Vijfhoek

Voor een kleine badkamer is een vijfhoek ideaal. Deze cabine wordt in een hoek geplaatst en bestaat uit twee kleine zijwandjes die met elkaar verbonden worden door middel van een deur. Dit kan een grote swingdeur zijn, maar ook twee kleine pendeldeurtjes. Deze cabines zijn in verschillende maten beschikbaar, zoals 80x80 cm, 90x90 cm en 100x100 cm. Een douchecabine 90x90 cm is de populaire keuze. Een ruime badkamer kies dan voor de maat douchecabine 100 x 100. 

Vierkant of rechthoek

De vierkante douchecabine is de meest voorkomende optie in de badkamer. Deze cabine wordt gevormd met één vaste douchewand en een douchedeur. Deze deuren kunnen in verschillende variaties geplaatst worden. Voorbeelden hiervan zijn de swingdeur, de pendeldeur, de vouwdeur, de schuifdeur en de scharnierdeur. Bij een vierkante douchecabine is het ook mogelijk om voor een hoekinstap te kiezen. Bij rechthoek douchecabines is dit hetzelfde verhaal, alleen deze douchecabine is iets dieper. Hierdoor heb je ook meer doucheruimte, zoals bij deze douchecabine van Mueller.

Kwartrond

Net als bij de vijfhoekige douchecabine is een kwartronde douchecabine ideaal in een kleine badkamer. Perfect voor mensen die houden van sierlijke rondingen en organische vormen in het huis. Een kwartronde douchecabine kan voorzien worden van draaideuren met een scharnier. Daarnaast kan deze cabine ook met dubbele of enkele schuifdeuren die over een geleiderail openen en sluiten.

Halfrond

In tegenstelling tot kwartronde douchecabines wordt de halfronde douchecabine niet in een hoek geplaatst, maar tegen één van de wanden in je badkamer. Ook hier zijn er weer twee korte douchewanden. Deze worden verbonden door ronde schuifdeuren. 

Douchebak, douchegoot en doucheput

Als je een keuze voor een soort douchecabine hebt gemaakt, moet de keuze voor een douchebak, douchegoot of doucheput nog gemaakt worden. Voor elke douchecabine of inloopdouche biedt Sanitairkamer een bijpassende douchebak. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker een douchegoot of een doucheput. Hierbij lopen de tegels in de badkamer over op de tegels in de douchecabine en wordt het water opgevangen door de goot of put.

Douchecabine afmetingen

Elke badkamer is qua inrichting en afmeting afwijkend. Daarom kunnen de douchehoeken in veel verschillende maten geleverd worden. De meest voorkomende standaardmaten zijn 80x80 cm90x90 cm en 100x100 cm

Materiaal

Onze modellen hebben vrijwel allemaal een aluminium profiel of messing chroom profiel. Het voordeel hiervan is dat het niet roest. Het glas is altijd veiligheidsglas, het verschil zit in de dikte van het glas. Veiligheidsglas is vele malen sterker dan normaal glas. Als het springt worden het kleine brokjes in plaats van scherven. De kwetsbare gedeeltes van veiligheidsglas zijn de hoekjes. Het plaatsen van een douchecabine dient daarom ook zorgvuldig en secuur te gaan. Je hebt bij Sanitairkamer.nl keuze uit twee soorten glas: helder glas of chroom glas. Ook hierin zijn verschillende glasdiktes, van 3 mm glas tot 8 mm nano glas. Nano glas voorkomt kalkaanslag op de douchewanden en tegels. Door het glas te behandelen met een speciale nano coating hecht water zich niet aan het behandelde oppervlak en dit voorkomt kalk aanslag. Dit scheelt enorm veel schoonmaakwerk. 

Type deuren

Bij de keuze voor een soort deur zijn er veel variaties. De meest voorkomende deuren zijn de swingdeur, pendeldeur, vouwdeur, schuifdeur en scharnierdeur. De keuze voor een deur hangt meestal af van smaak en gemak. Er wordt vaak vanwege het gemak gekozen voor een swingdeur, maar ook voor een douchecabine met schuifdeuren kun je terecht bij Sanitairkamer.nl. Het verschilt per douchecabine vorm welke douchedeur geschikt is. Hierboven staat per douchecabinevorm beschreven welke deuren geschikt zijn.

Badkamer toebehoren

Om de badkamer helemaal af te maken kun je nog kiezen voor douche accessoires, zoals een plankje, bakje of rekje voor je shampoo en andere douche producten. Het is ook handig om bij de aanschaf van je douche gelijk een raamwisser te kopen. Hiermee kan je de douche gelijk schoonmaken na de douchebeurt. Hierdoor voorkom je dat er spetters op de douche blijven zitten die zorgen voor kalkaanslag. Vergeet ook niet om een standaard spiegel te bestellen en led verlichting te bestelling voor in uw badkamer. 

Merken

Een aantal douchecabinemerken die wij voeren zijn Lambini design, Bruynzeel, Huppe, Duscholux, Mueller, Novellini en Villeroy & Boch. 

Service

Sanitairkamer koopt altijd groot in bij onze leveranciers. Hierdoor kunnen wij je de laagst mogelijke prijs bieden. Bij vragen of advies over een van onze producten, aarzel niet om ons te bellen. Wij helpen je graag! Uiteraard kun je ook even kijken op de pagina met veelgestelde vragen. De garantietermijn op producten verschilt van 1 tot 10 jaar. Bij elk product staat apart vermeld hoeveel jaar garantie erop zit. De garantie die wij verlenen, is hetzelfde als die de fabrikant verleent.