Thermostaatknop

Filteren
Filteren

Koop je thermostaatknop bij Sanitairkamer

Een thermostaatknop bevestig je op je verwarming of radiator om de ideale temperatuur van de ruimte in te kunnen stellen. Het voordeel van een thermostaatknop is dat de radiator dankzij een metertje in de radiatorkraan meet hoe warm te ruimte is en daardoor altijd voor een constante temperatuur zorgt. Ideaal!

De thermostaatknop, een milieuvriendelijkere optie

Een ander voordeel van een thermostaatknop is dat wanneer de ruimte de temperatuur heeft bereikt, deze de warmtetoevoer stopt en de radiator daardoor niet onnodig aan het stoken is. Een milieuvriendelijkere optie dan bijvoorbeelde een reguliere radiatorknop waarmee je alleen de warmtetoevoer aan en uit kunt draaien.

Zelf je radiatorknop vervangen? De tips & tricks

Van plan om zelf je thermostaatknop van je badkamer radiator te vervangen? Je radiatorknop vervangen moet ongetwijfeld zelf lukken. Het belangrijkste is dat de hoofdkraan dichtgedraaid wordt, deze zit vaak in de meterkast. Draai een kraan open en wacht tot er geen water meer uit de kraan komt. Nu is het tijd om de koppelingen van de oude thermostaatknop los te draaien. Check natuurlijk van tevoren wel of je nieuwe radiatorknop dezelfde afmetingen heeft als de oude, anders kan het zijn dat je meer moet vervangen dan alleen de radiatorknop. Twijfel je toch? Schakel een loodgieter in die je hierbij helpt.