Douche mengkranen

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dit moet je weten over de douchemengkraan

Met een douchemengkraan houd jij per douchebeurt de controle over de watertemperatuur. Jij bepaalt namelijk elke douchebeurt hoe warm of koud je jouw douchewater wil hebben. Handig voor grote huishoudens waarin ieder een eigen voorkeur heeft of wanneer je het fijn vindt om de controle te houden. Bevat jouw douchekraan twee knoppen waarvan de een voor het koude water is en de ander voor het warme water? Of bevat jouw kraan een hendel? Daar heb je ‘m, dan is het vaak een mengkraan!

Het verschil tussen een mengkraan & thermostaatkraan

Koop je een douchekraan dan heb je de keuze uit twee type systemen: de mengkraan of de thermostaatkraan. Een thermostaatkraan wordt ook wel de luxere versie dan de mengkraan genoemd en heeft een systeem in zich die de watertemperatuur regelt. Zo heb je elke dag een constante watertemperatuur. Bij een mengkraan regel je dus handmatig de temperatuur, wat je daarom ook weer terugziet in de prijs. Een mengkraan is daarom ook de budgetvriendelijkere optie van de twee! Ga je dus een kraan kopen? Dan is het belangrijk alvast na te denken naar welk type kraan je voorkeur gaat.

Een- of tweegreepsmengkraan, verschillende type douchemengkranen

We noemden het hierboven al even. Er zijn twee type douchemengkranen, namelijk een met een hendel én een met twee knoppen. Met een eengreepsmengkraan wordt een badkamerkraan met een hendel bedoeld. Via de hendel bepaal je hoe warm of koud het water moet zijn. Met een tweegreepsmengkraan wordt een mengkraan bedoeld met twee knoppen, een voor warm water en een voor koud water. Bij deze versie draai je een van de twee open en gebruik je de ander om het water warmer of kouder te maken. Welk type mengkraan heeft jouw voorkeur?