Inbouw douchekranen

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Een moderne & strakke look dankzij de inbouw douchekraan

Houd je van een moderne en strakke badkamer? Dan mag een inbouw douchekraan natuurlijk niet ontbreken. Bij een inbouw douchekraan is de kraan waarmee je de douche bedient geïnstalleerd in de muur, wat direct een luxe look geeft! Leidingen zijn weggewerkt in de muur en een douchestang is overbodig. Het enige wat je douchekraan nog nodig heeft is een toffe regendouchekop!

Verschillende type inbouw douchekranen

Je bent van plan om een inbouw douchekraan te kopen, maar voordat je direct naar het uiterlijk kijkt is het belangrijk te bedenken of je liever voor een thermostaatkraan of een mengkraan gaat. Bij een mengkraan mix je handmatig het koude en het warme water en bepaal je elke douchebeurt de gewenste watertemperatuur. Bij een thermostaatkraan stel je van tevoren de gewenste temperatuur in en de kraan mengt zelf het koude en het warme water. De vraag is dus: ga je liever voor meer controle of gemak?

Het verschil tussen een opbouw en inbouw douchekraan

Waar een opbouw douche je oude douchekraan gemakkelijker vervangt, is het minder gemakkelijk om een inbouw douchekraan te plaatsen als je jouw badkamer niet gaat verbouwen. Daarom is het plaatsen van een opbouw douche direct ook een budgetvriendelijker optie en gemakkelijker te installeren dan een muurkraan. Daar staat wel tegenover dat een inbouw douchekraan geen zichtbare leidingen heeft lopen, wat een moderne look geeft én veel schoonmaakgemak geeft.

Een inbouw douchekraan installeren, kan dat altijd?

Fan van een inbouw douchekraan maar weet je niet of je deze kunt plaatsen bij jou in de badkamer? Onthoud dat er bij een inbouw douchekraan altijd ruimte in de muur moet worden gemaakt om de douchekraan te plaatsen, maar ook om de leidingen aan te kunnen sluiten. Een inbouwkraan vergt daarom wat werk en wordt vaak pas voor gekozen als de hele badkamer tijdens een badkamer renovatie op de schop gaat. Vergt wat werk zo’n inbouw douchekraan, maar dan heb je ook wél een hele moderne kraan!