Hangend toilet

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een hangend toilet, groot favoriet van dit moment

Fan van een hangend toilet? Wij ook! Zo’n hangtoilet is tegenwoordig ontzettend populair en heeft als voordeel dat het design een stuk strakker en hygiënischer is. Benieuwd waarom? We vertellen je alles wat je moet weten over hangende toiletten!

Voordelen van een zwevend toilet of hangtoilet

Een hangend toilet, ook wel zwevend toilet of hangtoilet genoemd heeft meerdere voordelen:

 • Hygiënischer & scheelt schoonmaaktijd. De bedieningsplaat is verwerkt achter de muur en hoef je dus niet mee te nemen in je schoonmaakbeurt. Verder kun je gemakkelijker onder het toilet langs met de dweil en hebben bacteriën minder kans om zich ergens op te hopen.
 • De ruimte lijkt optisch groter. Zwevende items hebben het effect om een ruimte groter doen lijken. Heb je nou een kleine badkamer? Denk dan eens aan een zwevend toilet in combinatie met een zwevend badkamermeubel.
 • Meer ruimte dankzij een compact toilet. Veel hangtoiletten kun je ook kopen in een verkorte versie. Hetzelfde gemak & comfort, maar het toilet steekt minder uit. 

Keuzes maken, alle type hangende toiletten

Tegenwoordig hebben we elke dag veel keuzes te maken. En zeker als je jouw toilet of badkamer gaat verbouwen of opknappen. Al die verschillende type wc potten! We leggen je de grootste opties rondom een inbouw toilet even uit. Trendtip: wat vind je van een trendy zwart toilet?

Vlakspoel toilet of diepspoel toilet?

In een vlakspoel wandtoilet valt de boodschap eerst op een plateau. Het voordeel is dat je de ontlasting kunt checken en je hebt geen last van opspattend water. Bij een diepspoel toilet valt het direct in het water en dat heeft als voordeel dat je minder last hebt van vervelende geurtjes.

Randloos toilet, een toilet zonder spoelrand

Ken je die reclames nog waarin het belangrijk was om de bleek ook onder de spoelrand aan te brengen? Tegenwoordig zijn er randloze toiletten waardoor er geen bacteriën meer in verstopte hoekjes kunnen blijven zitten. Handig & hygiënisch!

Meer ruimte dankzij een verkort toilet

Ruimte besparen in je toilet? Ga voor een compact model! Een compact toilet zorgt voor minder ruimte tussen het zitgedeelte en de wand waardoor je meer ruimte hebt en minder hebt om schoon te maken.

Extra hygiëne dankzij een douche wc

Een toilet met bidet, ook wel douche wc genoemd, kennen we vooral uit Amerika en Azië maar wordt eigenlijk in Nederland ook steeds populairder. Zo’n douche wc is een hygiënischere optie dan het gebruik van toiletpapier en milieuvriendelijker.

Hoe werkt dat nou zo’n hangtoilet?

Een hangtoilet bevestig je op een inbouwreservoir. Vaak is zo’n inbouw reservoir voorzien van een frame dat het hangtoilet draagt. Bouw er een ombouw omheen en installeer je toffe design bedieningspaneel. Combineer je hangend toilet met een toiletbril of schaf een compleet toiletset aan.