Hangend toilet

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Een hangend toilet, groot favoriet van dit moment

Fan van een hangend toilet? Wij ook! Zo’n hangtoilet is tegenwoordig ontzettend populair en heeft als voordeel dat het design een stuk strakker en hygiënischer is. Benieuwd waarom? We vertellen je alles wat je moet weten over inbouw wc's. Trendtip: wist je dat een zwarte wc tegenwoordig enorm populair is?

Voordelen van een zwevend toilet of hangtoilet

Een hangend toilet, ook wel zwevend toilet of hangtoilet genoemd heeft meerdere voordelen:

 • Hygiënischer & scheelt schoonmaaktijd. De bedieningsplaat is verwerkt achter de muur en hoef je dus niet mee te nemen in je schoonmaakbeurt. Verder kun je gemakkelijker onder het toilet langs met de dweil en hebben bacteriën minder kans om zich ergens op te hopen.
 • De ruimte lijkt optisch groter. Zwevende items hebben het effect om een ruimte groter doen lijken. Heb je nou een kleine badkamer? Denk dan eens aan een zwevend toilet in combinatie met een zwevend badkamermeubel.
 • Meer ruimte dankzij een compact toilet. Veel hangtoiletten kun je ook kopen in een verkorte versie. Hetzelfde gemak & comfort, maar het toilet steekt minder uit. 

Keuzes maken, alle type inbouw wc's

Tegenwoordig hebben we elke dag veel keuzes te maken. En zeker als je jouw toilet of badkamer gaat verbouwen of opknappen. Al die verschillende type wc potten! We leggen je de grootste opties rondom een inbouw toilet even uit. 

Vlakspoel toilet of diepspoel toilet?

In een vlakspoel wandtoilet valt de boodschap eerst op een plateau. Het voordeel is dat je de ontlasting kunt checken en je hebt geen last van opspattend water. Bij een diepspoel toilet valt het direct in het water en dat heeft als voordeel dat je minder last hebt van vervelende geurtjes.

Randloos toilet, een toilet zonder spoelrand

Ken je die reclames nog waarin het belangrijk was om de bleek ook onder de spoelrand aan te brengen? Tegenwoordig zijn er randloze toiletten waardoor er geen bacteriën meer in verstopte hoekjes kunnen blijven zitten. Handig & hygiënisch! En heb je wel een hangend toilet met spoelrand? In onze blog over je wc schoonmaken geven we je de handigste tips voor het schoonmaken van je toilet!

Meer ruimte dankzij een verkort toilet

Ruimte besparen in je toilet? Ga voor een compact model! Een compact toilet zorgt voor minder ruimte tussen het zitgedeelte en de wand waardoor je meer ruimte hebt en minder hebt om schoon te maken.

Extra hygiëne dankzij een douche wc

Een toilet met bidet, ook wel douche wc genoemd, kennen we vooral uit Amerika en Azië maar wordt eigenlijk in Nederland ook steeds populairder. Zo’n douche wc is een hygiënischere optie dan het gebruik van toiletpapier en milieuvriendelijker.

Hoe werkt dat nou zo’n hangtoilet?

Een hangtoilet bevestig je op een inbouwreservoir. Vaak is zo’n inbouw reservoir voorzien van een frame dat het hangtoilet draagt. Bouw er een ombouw omheen en installeer je toffe design bedieningspaneel. Combineer je hangend toilet met een toiletbril of schaf een compleet toiletset aan.


Veelgestelde vragen over hangende toiletten

Welke verschillende type hangende toiletten zijn er?

Het ene hangende toilet is de ander natuurlijk niet. Gelukkig is er keuze. Zo heb je randloze toiletten, compacte toiletten, douche wc’s met een bidet en de keuze uit een vlakspoel of diepspoel toilet. En natuurlijk heb je ook ruime keuze uit vorm en kleur zodat jouw nieuwe toilet perfect past binnen jouw interieurstijl!

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een hangend toilet?

Koop je een hangtoilet? Dan heb je te maken met een PK-aansluiting (in de wand). Belangrijk dus om te kijken hoe de afvoer van jouw huidige toilet loopt (en of die aangepast kan worden). De tip die wij altijd nog meegeven is om te gaan voor een randloos toilet. Dit is een hygiënische variant zonder spoelrand waardoor je jouw toiletpot gemakkelijker schoon kunt maken.

Is een hangend toilet geschikt voor elke ruimte?

In de meeste ruimtes wel, maar ga je van een staand toilet naar een hangend toilet dan moet er wel gekeken worden of het mogelijk is om de afvoer te verleggen of aan te passen. Dit wordt vaak door een loodgieter of aannemer gedaan.

 

Wat zijn trends onder hangende toiletten?

De allergrootste trend van dit moment is toch wel het zwarte toilet. Lekker stoer en perfect in een modern of industriële badkamer. Naast een zwart toilet vind je tegenwoordig nog weinig staande wc’s in moderne toiletten. Een hangend toilet heeft niet alleen een moderne look maar is ook praktisch met schoonmaken. Je kunt er gemakkelijk onderdoor met de stofzuiger, bezem of dweil!