Gootsteen

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Gootsteen kopen bij Sanitairkamer

Over het algemeen denkt men als ze gootsteen horen aan een keuken. In een keuken zit inderdaad een gootsteen, maar veel gebruikelijker hiervoor is het woord spoelbak. Het woord gootsteen stamt namelijk nog uit de tijd dat deze nog werd gemaakt van natuursteen. Tegenwoordig hebben de meeste keukens een RVS spoelbak of soms zelfs dubbele spoelbakken.

Wanneer we spreken over een gootsteen hebben we het dus over de vrijstaande opvangbak of spoelbak. Deze wordt veelal gebruikt in een bijkeuken, schuur of in de tuin. Afhankelijk van het gebruik hangt er boven de gootsteen een koud of warm water kraan. Het meest gebruikelijk is de koudwaterkraan. De opvangbak met afvoer wordt rechtstreeks aangesloten op het riool. Om de bak vol te laten lopen, is de gootsteen vaak voorzien van een simpele stop. Om ervoor te zorgen dat het water in de gootsteen niet overloopt, is de bak voorzien van overloop. De gootsteen met overloop is verkrijgbaar in verschillende materialen.

Gootstenen materialen

Bij Sanitairkamer.nl hebben wij een ruim assortiment gootstenen in diverse materialen. Gebruikelijke materialen voor een gootsteen zijn roestvrij staal (RVS), plastic, marmer, beton, natuursteen en hout. Voorheen werden de materialen arduin, graniet en porselein ook veelal gebruikt. De eerder genoemde materialen zijn echter gebruiksvriendelijker en hebben een langere levensduur. De prijs van de gootsteen is afhankelijk van de materiaalsoort. Marmer en beton zijn bijvoorbeeld duurder dan RVS.

Gootsteen in combinatie met emmerroosters

Een gootsteen wordt veelal gebruikt in de bijkeuken, garage of in de achtertuin. Ga je een gootsteen kopen? Dan is het zeker een aanrader om deze te kopen in combinatie met een emmerrooster. Dit emmerrooster hang je boven de gootsteen, zodat je je emmer hierop kunt zetten. Zo voorkom je onder andere dat de onderkant van de emmer nat wordt. Op deze pagina vind je naast gootstenen ook ons assortiment emmerroosters. Op de productpagina staan de afmetingen zodat je weet of het past op jouw gootsteen. Wil je liever een gootsteen zonder emmerrooster? Dan nog is de gootsteen erg handig om emmers te vullen. Vanwege de diepte van de bak kun je je emmer namelijk handig onder de kraan zetten.

Gootsteen designs

Tegenwoordig zijn gootstenen in ontzettend veel designs verkrijgbaar. Nog steeds kun je slagen voor een wastrog in het RVS materiaal, maar ook zijn er tegenwoordig mooie design gootstenen. Deze gootstenen hebben een strak en modern design. Als je op zoek bent naar zo’n gootsteen raden we het aan om eens naar een Villeroy & Boch O.novo gootsteen met overloop te kijken. Deze gootsteen met overloop is voorzien van een simpele stop om de gootsteen vol met water te laten lopen. Op zoek naar een dubbele gootsteen? Bekijk dan de Villeroy & Boch O.novo gootsteen dubbel.

Gootsteen merken

Hierboven werd al geschreven over de gootstenen van Villeroy & Boch. Deze strakke gootstenen zijn bij veel mensen favoriet vanwege hun moderne uitstraling. Naast Villeroy & Boch hebben wij nog veel meer A-merken in ons assortiment, zoals Franke, VSH, Velo, Plieger, Keramag en Duravit. De merken hebben allemaal verschillende prijskaartjes. Dit is afhankelijk van het design en het materiaal. Bij Sanitairkamer.nl profiteer je echter altijd van de scherpste prijzen. Wij kunnen deze lage prijs aanbieden omdat wij groot inkopen bij onze leveranciers. Dit brengt naast die scherpe prijs nog veel meer voordelen met zich mee. Een groot deel van onze gootstenen is hierdoor direct op voorraad leverbaar! 

Service bij Sanitairkamer

Op zoek naar een gootsteen en heb je er in ons assortiment één gevonden? De gootstenen kun je bij ons snel en eenvoudig bestellen. De bestelling kun je veilig betalen door middel van de bekende betaalmethoden, zoals iDeal. Is het bestellen en betalen gelukt? Dan is het nog even wachten tot de bestelling bij je bezorgd wordt, maar dankzij onze snelle levering kun je al snel je nieuwe gootsteen gebruiken. Regelmatig vullen wij ons assortiment aan met nieuwe producten, dus houd deze pagina in de gaten voor onze nieuwste gootstenen.

Lukt het niet helemaal met de bestelling of heb je advies nodig? Stel je vraag gerust aan onze klantenservice! Wij staan je telefonisch te woord om de keuze makkelijker te maken. Uiteraard is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen door middel van een e-mail. Zie je de gootsteen liever even in het echt, voordat je deze besteld? Wij hebben een showroom in Harderwijk waar je van harte welkom bent. Naast gootstenen vind je hier ons gehele assortiment voor een complete badkamer. Hier vind je allerlei aanvullende producten op de gootsteen, zoals kranen, maar nog veel meer. Op zoek naar opbouw badkranen, een bad op pootjes of een verhoogde wastafelkraan? Grote kans dat je bij ons slaagt! Voor meer informatie over onze service en producten kun je altijd even kijken bij onze veelgestelde vragen, over ons pagina of algemene pagina.