Gootsteen

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Alles over gootstenen vind je hier

Een handige gootsteen nodig voor in en rondom het huis? In ons assortiment gootstenen vind je uitstortgootstenen, spoelbakken en wastroggen voor elke plek in en rondom het huis zoals in de garage, schuur, voor publieke gebouwen of voor buiten op het erf.

Gootsteen vs. spoelbak, is het hetzelfde?

Een spoelbak in de keuken wordt vaak een gootsteen genoemd, maar gootsteen is eigenlijk een wat verouderde benaming. Met een gootsteen wordt vaak een natuurstenen gootsteen bedoeld die vrij robuust op het aanrecht staat of vrijstaand aan de wand hangt. Deze ouderwetse wasbak vind je terug in de (bij)keuken, maar ook in de garage en maak je vaak compleet met emmerrooster. Zo kun je je emmer gemakkelijk vullen, zonder dat het te veel spettert.

De wastrog, ook wel de gootsteen van buiten genoemd

Op zoek naar een rvs wasbak voor buiten of een horecagelegenheid? Dit type wasbak wordt ook wel een wastrog genoemd. De wastrog is groot van formaat én gemakkelijk schoon te houden. Daardoor wordt deze vaak buiten gebruikt en in publieke toiletten zodat meerdere mensen tegelijk hun handen kunnen wassen.


Veelgestelde vragen over gootstenen

Welke verschillende gootstenen zijn er?

Van spoelbakken voor in je keuken tot aan uitstortgootstenen voor je garage en rvs wastroggen voor buiten. In ons assortiment gootstenen kun je voor elk type gootsteen terecht. Maak je keuze tussen een rvs, keramische of granieten gootsteen en bij sommige materialen heb je zélfs nog keuze in kleur.

 

Wat is het verschil tussen een gootsteen en een spoelbak?

Een spoelbak plaats je vaak als inbouw gootsteen in je keukenblad waar je een gootsteen ook los aan de wand kunt plaatsen in bijvoorbeeld je garage of zelfs buiten. Maar zo’n ouderwetse spoelbak kan ook perfect in je keuken geplaatst worden. Deze steekt net iets uit waardoor je spoelbak een echte eyecatcher is en een landelijke uitstraling met zich meebrengt.