Gootsteen

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Alles over gootstenen vind je hier

Een handige gootsteen nodig voor in en rondom het huis? In ons assortiment gootstenen vind je uitstortgootstenen, spoelbakken en wastroggen voor elke plek in en rondom het huis zoals in de garage, schuur, voor publieke gebouwen of voor buiten op het erf.

Gootsteen vs. spoelbak, is het hetzelfde?

Een spoelbak in de keuken wordt vaak een gootsteen genoemd, maar gootsteen is eigenlijk een wat verouderde benaming. Met een gootsteen wordt vaak een natuurstenen gootsteen bedoeld die vrij robuust op het aanrecht staat of vrijstaand aan de wand hangt. Deze ouderwetse wasbak vind je terug in de (bij)keuken, maar ook in de garage en maak je vaak compleet met emmerrooster. Zo kun je je emmer gemakkelijk vullen, zonder dat het teveel spettert.

De wastrog, ook wel de gootsteen van buiten genoemd

Op zoek naar een rvs wasbak voor buiten of een horecagelegenheid? Dit type wasbak wordt ook wel een wastrog genoemd. De wastrog is groot van formaat én gemakkelijk schoon te houden. Daardoor wordt deze vaak buiten gebruikt en in publieke toiletten zodat meerdere mensen tegelijk hun handen kunnen wassen.