Douchecabine samenstellen

Filteren
Filteren

Doe inspiratie op voor een persoonlijk samengestelde douchecabine in uw badkamer!

In ons assortiment vind u een ruim aanbod van inloopdouches en douchedeuren. Wij zien dat klanten deze vaak met elkaar combineren om een cabine op maat te maken. Zo kunt u er voor kiezen om een nisdeur te combineren met een vaste wand om een ruime douche te creëeren. 

U kunt zo gemakkelijk gebruik maken van ons ruime aanbod in glaswerk en dit met elkaar combineren. 

Natuurlijk zijn er verschillende opties bij het samenstellen van een douchecabine:

Het grote voordeel van de laatste optie is dat u de deur zowel met het scharnierpunt aan de vaste wand of aan de muur kunt monteren. De meeste cabine's hebben het scharnierprofiel aan de muur gemonteerd, met de vrijheid van deze cabine kunt u er ook voor kiezen om het scharnierprofiel aan de vaste wand te monteren!
 
 Unieke mogelijkheden

In deze combinaties heeft u nog ruime keuze in afmetingen en type deuren. Zo kunt u voor bijna iedere badkamer de ideale cabine samenstellen. 

Het glaswerk is beschikbaar als volledig helder glas of met een satijnstrook. De satijnstrook zorgt ervoor dat u wat extra privacy heeft onder de douche. Ideaal als u de badkamer deelt. De profielen zijn vaak afgewerkt in chroom of mat chroom voor een luxe uitstraling. 

Wat heb ik nog meer nodig?

Om de glasdelen op elkaar aan te sluiten kunt u er bij het samenstellen voor kiezen om een magneetstrip mee te bestellen. Combineert u een enkele deur met een vaste wand? Dan kunt u de magneetstrip gebruiken om deze netjes op elkaar aan te sluiten. Let wel even op de maatvoering van de magneetstripset. Deze is beschikbaar voor 8-8mm en 8-10mm glaswerk. 

De samengestelde douchecabines zijn niet geschikt voor standaard douchebakken. Daarom raden wij aan deze op de vloer te plaatsen. Wanneer u de cabine op de vloer plaatst moet u de afvoer in de vloer maken. Hiervoor kunt u een van onze mooie douchegoten gebruiken. U kunt kiezen voor een mooie RVS of zwarte douchegoot maar ook voor een stijlvolle tegelgoot. Met een tegelgoot kunt u doortegelen op de douchegoot en valt deze nauwelijks op. Zo heeft u een moderne en minimale look in de douchecabine. 

Om de coating te beschermen en de levensduur van de materialen in uw douche te waarborgen is het goed om de douche na gebruik droog te maken. Hiervoor kunt u gebruik maken van een wisser. Kijk een in ons assortiment raamwissers voor een mooie oplossing! 

Om de nieuwe douche helemaal af te maken kunt u kiezen voor een opbouw in inbouw regendouche. Wij hebben ontzettend mooie sets tegen scherpe prijzen in ons assortiment. Kijk eens bij onze populaire inbouw regendouches om inspiratie op te doen voor uw eigen badkamer! 

Kan ik een douchecabine zelf installeren?

Bij alle producten die u ontvangt leveren wij een montagehandleiding. Let wel, het glas is kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigen wanneer u hier onvoorzichtig mee omgaat. Daarom raden wij aan montage altijd uit te laten voeren door iemand met ervaring. Dit voorkomt schade en zorgt ervoor dat u jarenlang kunt genieten van uw nieuwe douche. 

Een douchecabine past in principe in elke badkamer. Door de ruime keuze in maatvoeringen kunt u altijd een douchecabine voor uw badkamer vinden. Een inloopdouche geeft u ruimte en vrijheid. Door de minimalistische uitstraling worden inloopdouches steeds populairder. 

De meeste glaswanden en deuren hebben een glasdikte van 8 of 10mm. Daarnaast is al het glaswerk gemaakt van veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas, wanneer het breekt, niet uiteen valt in grote scherven. Inplaats daarvan valt het uiteen in kleine ronde stukjes, dit om ernstige verwondingen te voorkomen. 

Het glas is vaak voorzien van een coating, ook wel een NANO coating genoemd. Deze speciale laag zorgt ervoor dat kalk minder goed hecht en water sneller van het glas afloopt. Het is wel aan te raden om na het gebruik het glaswerk even droog te trekken. 

Service van Sanitairkamer

Het kiezen van de ideale douchecabine kan lastig zijn. U wilt natuurlijk dat de cabine perfect past en aansluit op de rest van uw badkamer. Daarnaast is het een investering waarvan u graag jaren gebruik wilt maken. Daarom bent u altijd welkom om langs te komen in onze showrooms of om contact op te nemen met een van onze experts. Zo bent u voorzien van goed en vrijblijvend advies om jarenlang van uw badkamer te kunnen genieten!