Douchekraan

Verkoper spreken
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Douchekraan kopen? Alles over ons de verschillende douchekranen!

Extra genieten van een heerlijk ontspannen douchebeurt doe je natuurlijk met je nieuwe douchekraan. Ga je voor een gouden, zwarte kraan, een moderne look, juist een klassiek uiterlijk en maak je de keuze tussen opbouw of inbouw douchekraan? Met ons brede assortiment douchekranen weet je dat we altijd een douchekraan hebben die helemaal past bij wat je zoekt!

Verschillende type douchekranen

Al die opties! Wel zo handig om te weten waar je op moet letten als je je douchekraan gaat kopen. Twee grote keuzes die gemaakt moeten worden zijn: gaat je voorkeur uit naar een opbouw douchekraan of een wandkraan én kies je dan voor een douchemengkraan of -thermostaatkraan? Een opbouw douchekraan monteer je op de wand en heeft het voordeel dat hier vaak geen verbouwing voor nodig is. Een inbouw douchekraan installeer je in de wand en is niet altijd mogelijk wanneer je niet van plan bent te verbouwen. Ook een praktische keuze dus! Benieuwd naar het verschil tussen een mengkraan en een thermostaatkraan? Dat leggen we hieronder uit!

Mengkraan of thermostaatkraan in de douche

Een douchekraan regelt de watertoevoer naar je douchekop en handdouche en zorgt dat het water de ideale temperatuur krijgt. De meestverkochte douchekraan is een thermostaatkraan. Een thermostaatkraan in de douche mengt zelf het water tot de gewenste temperatuur. Jij geeft aan hoe warm het water moet zijn en de kraan doet ’t werk! Bij een douchemengkraan meng je handmatig het koude en het warme water tot een aangename temperatuur en is o.a. een mooie oplossing wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing!

Populairste douchekranen

Wanneer je badkamerinspiratie opdoet zie je veel gekleurde kranen, strakke minimalistische badkamers, stoere badkamers zoals de industriële of betonlook badkamer óf juist met bohemian invloeden. Gekleurde kranen zoals de zwarte, koperen of gouden kraan zie je veel terug en geven echt een unieke look aan je badkamer. Daarnaast is inbouw sanitair echt een trend. Hangende toiletten, inbouw douchekranen, inbouw regendouches, etc. Het geeft een strakke en luxe look én zorgt ervoor dat je met schoonmaken overal beter bij kan. Winning!