Douchekraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Douchekraan kopen bij Sanitairkamer

De douchekraan is in iedere badkamer onmisbaar. De douchekraan zorgt voor een ontspannen moment en daarom wil je alleen de beste douchekraan. Daarbij let je dus op het douchecomfort dat een douchekraan kan bieden, maar ook het design. Er zijn diverse materiaalsoorten en stijlen, waardoor er altijd een douchekraan is die aansluit op de rest van de stijl in je badkamer. Sanitairkamer.nl heeft een ruim assortiment waardoor er genoeg keuze is!

Soorten douchekranen

De douchekraan zorgt voor de watertoevoer en de temperatuur. Er zijn verschillende soorten douchekranen, zoals een mengkraan of een thermostatische douchekraan. Sanitairkamer.nl heeft een groot aantal merken verkrijgbaar voor de douchekraan. Deze merken hebben allemaal een eigen stijl, zoals een strakke moderne douchekraan of één met ronde vormen. Hieronder zullen wij de verschillende type douchekranen uitleggen, zodat je weet waar je op moet letten bij een douchekraan kopen.

Douche mengkraan

Met de douche mengkraan kan de gewenste temperatuur bereikt worden door een koud water draaiknop en warm water draaiknop open te draaien. Terwijl de kranen open gedraaid worden, wordt ook gelijk de hoeveelheid water bepaald. Dit zijn wel de meest oude douchekranen die er zijn. De mengkraan is namelijk een aantal jaar geleden vernieuwd. Daardoor is de douche mengkraan tegenwoordig in een aantal verschillende modellen te bestellen. Het vernieuwde model werkt met één hendel. Door de hendel naar links of naar rechts te bewegen bepaal je de warmte van het water. Door de hendel naar boven of naar beneden te bewegen, bepaal je de hoeveelheid water. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de douche mengkraan van Best Design.

Thermostatische douchekraan

De thermostatische douchekraan heeft twee draaiknoppen. Op de rechter draaiknop staat de temperatuur aangegeven, waarbij 38 graden de standaard is. Door aan deze draaiknop te draaien bepaal je de temperatuur die je prettig vindt. Met de linker draaiknop bepaal je de hoeveelheid water. Hier zit een waterbesparende functie op. De thermostaat douchekraan is een echte aanrader om een aantal redenen. Thermostatische kranen hebben namelijk een waterbesparende functie en zijn gemakkelijk in gebruik. Daarnaast kun je de temperatuur vast instellen op 38 graden, waardoor je in tegenstelling tot een mengkraan niet hoeft te zoeken naar de juiste temperatuur, door warm en koud water te mengen. Op zoek naar een douchekraan? Kijk dan eens naar de thermostatische douchekraan van Mueller.

Inbouw douchekranen

Inbouw douchekranen worden volledig in de wand gemonteerd. Dit geef een luxe uitstraling aan je douche en aan de badkamer. Ook inbouw douchekranen hebben verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbouw thermostaat of een inbouwmengkraan. Wat is het verschil tussen deze twee kranen? Bij een inbouwmengkraan moet je handmatig de temperatuur mengen tot de gewenste temperatuur bereikt is. Dit is een vrij ouderwetse techniek, omdat er tegenwoordig ook een inbouw thermostaatkraan te krijgen is. Deze kraan bestaat vaak uit twee draaiknoppen, waarbij de ene draaiknop de temperatuur en de andere de hoeveelheid water bepaalt. Deze manier is duurzamer en hiermee bespaar je water en geld. Daarnaast kun je met deze kraan sneller genieten van de gewenste temperatuur, omdat je niet zelf handmatig koud water en warm water met elkaar hoeft te mengen.

Regendouche met kraan

De kranen die hier bovenstaand beschreven zijn, zijn kranen die allemaal los gekocht kunnen worden, maar ook bij het kopen van sets is het assortiment in kranen groot. Zo ook als je een regendouche koopt. Veruit de meeste regendouche kranen die bij ons te bestellen zijn, zijn voorzien van een thermostaatkraan. Dit kan een thermostatische douchekraan zijn of een inbouw thermostaatkraan. Sommige van de regendouches zijn voorzien van een mengkraan. Ook als je alleen een losse regendouche wil kopen, is dat bij ons mogelijk. De kraan kun je dan apart bestellen.

Afmetingen en design van douchekranen

Wanneer je de oude douchekraan gaat vervangen moet je altijd heel exact de huidige afmetingen opmeten. Van een douchekraan kan dat verschillen van 12cm tot 15cm. Met behulp van s-koppelingen kun je een kraan van 15cm op een 12cm aansluiting plaatsen. Andersom is dat niet mogelijk. Houd ook rekening met de overige kranen die je gebruikt. Een douchekraan is namelijk in vele kleuren en materialen verkrijgbaar. Het mooist is het als je in de gehele badkamer dezelfde materialen gebruikt, zoals RVS en chroom. Nog mooier is het uiteraard als je dezelfde serie van een merk in de hele badkamer uitkiest. De badkamer blijft dan één geheel en dit zorgt voor een luxe uitstraling.

Merken

Bij Sanitairkamer.nl vind je de mooiste merken voor de beste kwaliteit. Daarbij garanderen wij een laagste prijsgarantie, wat natuurlijk helemaal mooi meegenomen is. Bij ons kun je slagen voor de douchekranen van onder andere Lambini Design, Best Design, Dornbracht, Hansgrohe, Grohe en Ideal Standard. Weet je al precies welk type kraan je wil, maar kun je deze niet vinden op onze website? Neem dan contact op met onze klantenservice. Vaak kunnen wij deze modellen alsnog voor je bestellen.

Prijsklasse

Bij de verschillende merken die wij aanbieden, komen natuurlijk verschillende prijsklassen kijken. Sanitairkamer.nl heeft een assortiment met bekende en onbekende merken. De onbekende merken zijn goedkoper, maar doen wat betreft kwaliteit niet onder voor de bekende merken. Wij hebben ook ons eigen huismerk genaamt Lambini Design. Dit merk biedt de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij kunnen de laagste prijs garanderen, omdat wij groot inkopen bij onze leveranciers. Wij testen al onze producten, waardoor we naast een scherpe prijs ook de beste kwaliteit kunnen aanbieden. Ook van de meest voordelige producten kun je er dus vanuit gaan dat ze nog jaren meegaan. Kijk ook eens bij onze aanbiedingen!

Service bij Sanitairkamer

Wil je een douchekraan kopen? Bij Sanitairkamer kun je vast slagen voor de juiste kraan naar keuze! Een douchekraan bestellen doe je bij ons gemakkelijk, maar je kunt je bestelling ook veilig betalen. De meeste van onze producten zijn op voorraad waardoor ze snel leverbaar zijn. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk een bestelling te versturen.

Heb je vragen over één van onze douchekranen of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Aarzel daarom niet om ons te bellen of te e-mailen. Voor meer informatie over onze service kun je ook even kijken bij onze veelgestelde vragen en algemene voorwaarden.