Douchekraan

Informatie

De douchekraan is in iedere badkamer onmisbaar. De douchekraan zorgt voor de water toevoer en de temperatuur. Er zijn twee types douchekranen, een meng- of thermostaat douchekraan. SanitairKamer.nl heeft een groot aantal merken verkrijgbaar voor de douchekraan.

Mengkraan

De meng douchekraan is in verschillende modellen te bestellen. De meeste modellen zijn voorzien van een koud water draaiknop en een warm water draaiknop. Door de draaiknoppen een bepaalde stand open te draaien bepaalt u de hoeveelheid. Dit zijn de meest oude douchekranen die er zijn. De mengkraan is overigens voor een aantal jaar geleden vernieuwd. Deze douchekraan werkt met één hendel. Door de hendel naar links of naar rechts te bewegen bepaalt u de warmte van het water. Door de hendel naar boven of naar beneden beweegt bepaalt u de hoeveelheid water.

Thermosstatische kraan

De thermostaat douchekraan heeft twee draaiknoppen. Op de rechter draaiknop staat de temperatuur aangegeven, 38 graden is standaard. U bepaalt welke temperatuur u prettig vindt. Met de linker draaiknop bepaalt u de hoeveelheid water. Hier zit een waterbesparende functie op. De thermostaat douchekraan is een echte aanrader:

• Waterbesparende functie 
• Blokkeringknop bij 38 graden 
• Gemakkelijk

Merken

• Lambini design • Grohe • Dornbracht • HansGrohe • Ideal Standard

Design

Wanneer u de oude douchekraan gaat vervangen moet u de hart op hart afstand opmeten. Van een douchekraan kan dat verschillen van 12cm tot 15cm. Met behulp van s-koppelingen kunt u een kraan van 15cm op een 12cm aansluiting plaatsen. Andersom is dat niet mogelijk. Houdt ook rekening met de overige kranen die u gebruikt. Een douchekraan is namelijk in vele kleuren verkrijgbaar. Het is leuk om in dezelfde serie te blijven zodat uw badkamer één geheel blijft.

Prijsklasse

SanitairKamer.nl heeft voor u een assortiment samen gesteld dat bestaat uit bekende merken en onbekende merken. De onbekende merken zijn wat goedkoper maar doen zich qua kwaliteit zeker niet onder voor de bekende merken. Het huismerk Lambini design biedt u betaalbaar de beste kwaliteit.