Badrand kranen

Filteren
 1. 1
 2. 2
Filteren
 1. 1
 2. 2

Badrandkraan wat is dat?

Zoals de naam al zegt, de kraan zit niet in bijvoorbeeld de muur of het badkamermeubel. Deze kraan zit in de rand van het bad gemonteerd. De kraan bestaat uit verschillende knoppen, hierbij krijg je vaak aparte gaten in de rand van het bad. Deze gaten zijn bedoeld voor de twee knoppen om het water te mengen en één voor de wateruitloop die je bad uiteindelijk vult. De andere twee gaten zijn meestal bedoeld voor een handdouche en regelknop. Met de regelknop bepaal je waar het water uitkomt, hier kan gekozen worden uit de handdouche of de kraan.

Aantal gaten

Meestal zijn voor de badrandkranen vijf gaten nodig. Heb je geen ruimte of wil je niet vijf gaten? Geen enkel probleem! De badrandkranen zijn ook met andere hoeveelheden gaten beschikbaar namelijk:

 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

De gaten dienen bij de meeste baden zelf geboord te worden, niet bij alle baden kan een badrandkraan gemonteerd worden.

Mengkraan en thermostatische kraan?

Ook bij badrandkranen kan je kiezen uit een mengkraan of thermostatische kraan. Bij een mengkraan moet de temperatuur zelf geregeld worden door middel van koud en warm water. Hierdoor kan het zijn dat je het bad net niet op de goede temperatuur hebt hoe je het wilt of juist te warm. Dit kan je voorkomen door een thermostatische badrandkraan te kiezen. Met een thermostatische kraan kan je de precieze temperatuur kiezen. Ook zit er bij 38 graden een vergrendeling waardoor kinderen niet zomaar zich kunnen verbranden aan de kraan. Doordat je bij deze kraan de precieze temperatuur kan kiezen heb je nooit een te warm of te koud bad.

Kleur

Ook de badrandkranen zijn in verschillende kleuren leverbaar namelijk:

 • Chroom
 • Platina
 • Rvs
 • Zwart

De kleur van de badkraan is natuurlijk erg belangrijk. Het mooist is om de gehele badkamer in dezelfde en/of passende kleur af te maken. Hierbij moeten ook de wat kleinere dingen natuurlijk goed over nagedacht worden. Het meest wat tegenwoordig gebruikt wordt is de kleur zwart. Zwarte kranen zijn de trend en staat erg goed bij witte en natuurlijke tinten. Voor meer informatie kan je gerust langskomen in onze showroom voor deskundig advies van één van onze verkoopmedewerkers.

Service

Ook voor badrandkranen bieden wij de beste service. In onze showroom staan verschillende badrandkranen, hierdoor hoeft je niet alleen via een plaatje een beslissing te maken maar kan je het ook in het echt komen bekijken. De garantie bedraagt minimaal 2 jaar en maximaal 5 jaar. De garantie verschilt per product. Voor eventuele vragen kun je altijd onze klantenservice bellen.