Inbouw wastafelkraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hip & happening, de inbouwkraan!

In de modernste badkamers vind je wel een inbouwkraan terug. Een inbouwkraan staat strak, heeft een ultramoderne look en is ontzettend populair. Ben je bang dat zo’n inbouw wastafelkraan moeilijk te plaatsen en te vervangen is? We vertellen je alles over de inbouwkraan!

Inbouwkraan vs. opbouwkraan

Het verschil tussen een inbouw wastafelkraan en een opbouw wastafelkraan is de manier van bevestiging. Een opbouwkraan plaats je op een wastafel met kraangat of als hoge wastafelkraan naast een waskom. En een wandkraan heeft wel wat aanpassingen in de muur nodig om te kraan te kunnen laten werken. Ga je je hele badkamer verbouwen, denk dan na of je voor inbouw op opbouw gaat. Ga je je badkamer een kleine upgrade geven, dan is een opbouw wastafelkraan ook een mooie en voor de hand liggende keuze!

Tweegats- of driegatskraan?

Ga je een kraan kopen die je aan de wand wil monteren? Inbouwkranen heb je verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor hippe kleurtjes zoals een koperen, zwarte of gouden kraan. Maar ook kun je de bediening van de kraan kiezen. Een tweegatskraan heeft naast de kraanuitloop een hendel waarmee je de perfecte temperatuur regelt van je wastafelmengkraan. Bij een driegatskraan heeft de uitloop aan beide zijden zo’n hendel en bedien je met de ene hendel het koude water en met de andere het warme water. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Wat is nodig voor het plaatsen van een inbouwkraan?

Een wandkraan bestaat uit twee onderdelen, het binnenwerk en het buitenwerk. Voor het plaatsen van een inbouw kraan wordt het binnenwerk in de muur geplaatst en het buitenwerk op het binnenwerk waardoor het lijkt alsof de badkamerkraan uit de wand komt. Natuurlijk moet het binnenwerk aangesloten worden op de leidingen. Lopen de leidingen nog niet op de juiste plaats, dan is daar wel een verbouwing voor nodig om een inbouwkraan te kunnen realiseren.