Toiletzitting

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Met deze wc brillen maak je jouw toiletbezoek extra prettig

Dat een wc bril een belangrijk onderdeel is van je toiletbezoek kunnen we niet ontkennen. Zit de toiletbril niet goed, dan maakt dat het bezoek gelijk minder prettig. Tijd voor een goede toiletbril! Wist je dat er best wat verschillende type wc brillen zijn? We lichten de opties graag even voor je toe.

Verschillende soorten toiletbrillen

 • Standaard wc bril – de keuze uit een wc bril zonder deksel of mét deksel. Daarnaast ook keuze uit verschillende materialen en kleuren zoals de populaire zwarte wc bril (voor bijvoorbeeld je trendy zwarte wc) en houten wc bril!
 • Softclose wc bril – de zitting bevat een vertragend scharnierwerk waardoor de zitting uit zichzelf zacht landt op het toilet. Over het algemeen is een softclose wc bril uitgevoerd met een deksel.
 • Quick release toiletbril – dit type toiletbril is gemakkelijk los te klikken zodat je de wc en de quick release wc bril grondig kunt reinigen.
 • Verhoogde wc bril – een toiletverhoger en wc bril in één. Ideaal voor lange mensen of mensen die wat slechter ter been zijn. Een verhoogde wc bril zorgt voor het gemakkelijker opstaan na het toiletbezoek.
 • Kinder wc bril – te plaatsen op je nieuwe of huidige wc bril. Speciaal ontwikkeld voor kinderen zodat ze gemakkelijker het toilet kunnen gebruiken.
 • Douche wc – De douche wc, ook wel bidet toilet genoemd, is er ook in een variant waarbij je de douche wc bril (bril en sproeier in één) plaatst op je nieuwe of huidige toilet voor een hygiënisch resultaat!

De vorm van je toiletbril is belangrijk

Controleer voordat je een nieuwe toiletbril koopt de vorm van je huidige of nieuwe toilet. Dit kan een D-vorm of een ei-vorm zijn. Een ei-vorm loopt wat ronder terug richting de bevestigingskant van de bril en een D-vorm loopt recht terug richting de bevestigingskant. Twijfel je welke vorm toiletbril je nodig hebt? Kom met een foto langs in de showroom of doe ons even een belletje!

Hoe monteer ik een wc bril?