Toiletzitting

Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filteren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Toiletzitting

Een toiletzitting oftewel een wc-bril of toiletbril bestaat uit het zitgedeelte en een klep die over het zitgedeelte heen gelegd kan worden. Als u een wandcloset koopt zit de toiletzitting er vaak niet standaard bij. Bij de keuze voor een toiletbril kunt u kiezen uit een standaard zitting of een softclose zitting. Vaak zijn de softclose zittingen ook weer voorzien van een quick-release systeem. Een softclose zitting is vooral aan te raden bij een huishouden met kleine kinderen, dan hoort u niet de hele tijd een kletterende toiletbril.

Ieder toiletcloset heeft bijpassende zittingen. Toch zijn de bijpassende zittingen niet altijd de meest voordelige oplossingen. Zo zijn er merken zoals Pressalit en Pagette, die van de meest commerciële modellen de zittingen na maken. Dit scheelt u al gauw een € 50,-. Het is hierdoor voordelig om verder te kijken dan het merk waarvan u een toiletcloset heeft aangekocht.  

Uitvoering

De toiletzitting is in verschillende uitvoeringen te krijgen: 

 • Standaard zitting
 • Softclose zitting
 • Quick-release zitting
 • Verhoogde zitting

Standaard zitting

Dit is de meest voorkomende zitting. Deze variant kost niet veel en mocht u een wc-bril bij uw wandcloset geleverd krijgen dan is het vaak de standaard zitting. De zitting is vaak voorzien van een deksel.

Softclose ztting

Een luxe zitting die een vertragend scharnierwerk bevat. Hierdoor kan de zitting nooit meer hard neer kletteren op de toiletpot. Ook deze zitting is over het algemeen uitgevoerd met een deksel. Qua prijs ligt deze zitting hoger dan het standaard model door het speciale softclose mechanisme dat is toegevoegd.

Quick-release zitting

Sommige zittingen hebben alleen het quick-release systeem. Maar veelal gaat dit gepaard met de softclose functie. Een quick-release systeem houdt in dat de zitting makkelijk van het toiletcloset is af te halen. Hierdoor kunt u de wc eenvoudig reinigen. Het maakt een wc dan ook een hygiënischere omgeving. Ook het bevestigen van een quick-release zitting gaat heel makkelijk. Het is slechts een kwestie van de zitting in de bevestigingspunten klikken.

Verhoogde zitting

Voor de ouderen onder ons of mensen met een lichamelijke beperking kost het opstaan na een wc bezoek wat meer moeite. Speciaal hiervoor zijn er verhoogde toiletpotten ontwikkeld.

Maar stel nou dat u een wandcloset heeft die al vast zit aan het inbouwreservoir. Dat is nogal een klus om die te verhogen. Hiervoor zijn de verhoogde zittingen. De zitting zorgt voor een verhoging van 6 à 8 centimeter.

Kleur

Wilt u een andere kleur dan wit? Geen probleem, Sanitairkamer.nl heeft een uitgebreid assortiment aan zittingen. Vele verschillende kleuren en vormen zijn leverbaar. Surf eens door onze website heen. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek model en u kunt het niet vinden? Neem contact op met onze klantenservice. 

Merken

•  Pressalit •  Pagette •  Tiger •  Plieger • Villeroy & Boch • Sphinx •  Mueller

Klantenservice Sanitairkamer

Voor vragen en opmerkingen staat onze klantenservice voor uw klaar. Met meer dan 10 jaar ervaring in de sanitair branche kunnen we u altijd helpen met de perfecte oplossing voor uw vragen en problemen. Naast onze online winkel hebben we ook een showroom in Harderwijk. Hier heten we u ook van harte welkom!