Tegellijm

Met de juiste tegellijm kunnen je tegels geen kant op!

Ga je tegels kopen, dan is tegellijm ook zeker handig om er even bij te bestellen. Met tegellijm gaan wandtegels en plavuizen geen kant op! En om ongelukken te voorkomen is ’t prettig als je tegels goed vast zitten én dat ook een hele lange tijd blijven. Belangrijk bij het lijmen van tegels is dat de ondergrond egaal is. Egaliseer deze voordat je de vloer of muur gaat betegelen voor het beste & mooiste resultaat!

Tegellijm voor je badkamer, welke moet ik kopen?

Tegellijm heb je in twee vormen:

  • Poederlijm;
  • Pastalijm.

Poederlijm

Poederlijm zegt ’t eigenlijk al, deze is een lijm in poedervorm die eerst aangelengd moet worden met water. Dit type lijm hardt snel uit, dus belangrijk dat je daarna snel gaat tegelen. Poederlijm is goedkoper dan pastalijm en heeft een snelle sterke ontwikkeling waardoor deze ook perfect is voor vloertegels!

Pastalijm

Pastalijm is een kant en klare tegellijm die direct klaar is om te gebruiken. Het is een flexibele tegellijm, heeft een langere droogtijd en is perfect voor wandtegels. De hoge elasticiteit van de flexibele tegellijm voorkomt scheurvorming wanneer de ondergrond krimpt of uitzet.