Verkort toilet

Geberit Renovatieweken cashback
Filteren
  1. 1
  2. 2

Ruimte besparen met een compact toilet

Ruimte besparen in je toiletruimte? Denk dan eens aan een compact toilet! Dit type toilet is minder diep dan een standaard wandcloset en blijft comfortabel. Het zitvlak van een verkort toilet heeft dezelfde afmetingen, de besparing zit hem in de bevestiging van het toilet. Hierdoor blijft het zitgemak gelukkig optimaal en past hij ook perfect in een klein toilet of kleine badkamer!

Voordelen van een verkort toilet

Een verkort toilet is:

  • minder diep dan een standaard wc pot en daardoor ideaal in een klein toilet of badkamer. Of omdat je toch die douche én dat bad wilt;
  • hygiënischer. Vuil en stof hebben minder ruimte om zich te verzamelen achter het zitvlak en doordat het een inbouwtoilet is kun je de vloer gemakkelijker schoon krijgen;
  • steeds populairder. En zelfs te verkrijgen in de trendkleur van dit moment: een zwarte wc.

Veelgestelde vragen over compacte toiletten

Wat is het verschil tussen een compact toilet en een standaard toilet?

Een compact toilet is speciaal gemaakt voor kleine badkamers en toiletten en is tot wel 5 centimeter korter dan een standaard toilet. Hoe dat kan? De besparing zit ‘m in de bevestiging en niet in het zitvlak. Het is dus een normaal toilet met een prettig zitcomfort, maar dan gewoon ietsje korter!

 

Wat is de afmeting van een verkort toilet?

Een standaard toilet is gemiddeld 52cm diep en kan in kleine badkamers en toiletten, waar centimeters het verschil maken, net wat te ver uitsteken. Speciaal daarom is het compacte toilet ontwikkeld. Een compact toilet is tot wel 5cm minder diep en zit even comfortabel als een standard toilet. Ideaal!

Zit dat wel fijn zo’n compact toilet?

Ja hoor! Je zal geen verschil merken. Bij een verkort toilet worden de centimeters bespaard op de bevestiging in plaats van het zitvlak. Zo’n compact toilet kan wel tot 5 centimeter korter zijn. Ideaal in kleine badkamers! En wees gerust: je hebt echt nog genoeg zitruimte en het zit even comfortabel!

 

Wat is het voordeel van een korter toilet?

Een compact toilet is tot wel 5cm minder diep dan een standaard toilet en is daardoor perfect voor kleine badkamers en toiletten. Hij steekt namelijk minder uit waardoor je toch nét weer wat extra loopruimte hebt. In kleine badkamers en toiletten kunnen centimeters verschil maken.