Douchewand

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De glazen douchewand, onmisbaar in de moderne badkamer

De glazen douchewand is al jaren een favoriet item in de Nederlandse badkamer en wordt met de tijd populairder. En we begrijpen ’t volledig! Het houdt de ruimte open, staat lekker modern en vooral in de kleine badkamer oogt de ruimte groter door het gebruik van glas.

Nog meer voordelen van de douchewand

Een douchewand zorgt ervoor dat spatwater in de doucheruimte blijft en niet de rest van je badkamer drijfnat maakt. Daarnaast blijft de warmte lekker de warmte binnen je doucheruimte. Natuurlijk is een douchewand open en glipt er wel wat warmte uit, wil je dit niet? Ga dan voor een douchcabine, deze is dicht en houdt de warmte (en het water) lekker binnen! Benieuwd naar voorbeelden van een badkamer met inloopdouche? Klik op de link en wij hebben de mooiste inloopdouches op een rijtje gezet!

Type glas van de douchewand

Dankzij ons brede assortiment verkopen we douchewanden in verschillende diktes. Tegenwoordig zijn veel van de douchewanden voorzien van speciaal veiligheidsglas. Dit is gehard glas van minimaal 6mm dat in meerdere lagen is opgebouwd. Het voordeel van veiligheidsglas is dat als ’t kapot gaat het niet in kleine splinters en scherven uiteenspat maar in brokken. Natuurlijk maakt dit de douchewand niet onschendbaar, het blijft glas dus blijf voorzichtig en laat het installeren door een specialist. 

Douchewand maten voor je inloopdouche

Met het plaatsen van je douchewand creëer je een prachtige open inloopdouche. Een standaard douchewand is ongeveer 2 meter hoog. Dit betekent dat je nog ruimte overhoudt tussen je douchewand en je plafond. Dit klopt, die ruimte is namelijk nodig voor je ventilatiesysteem om de stoom goed af te voeren! Qua breedtematen geldt: hoe breder, hoe minder spatwater de kans heeft om buiten de douche te landen. In de meeste gevallen raden we een breedte aan van 120cm. Als dat kan natuurlijk. Twijfel je of dit past? Kom even langs in onze showrooms of bel even met onze klantenservice voor handige tips.

Glazen douchewand schoonmaken (en houden)

Wist je dat veel van de douchewanden tegenwoordig voorzien zijn van een speciale antikalkcoating? Deze nanocoating zorgt ervoor dat kalkaanslag en zeepresten zich minder hechten aan je douchewand. Dat scheelt weer boenen! Wil je de douchewand 100% kalkvrij houden? Lees onze blog met handige tips over de douche schoonmaken en denk eventueel na over een waterontharder. Met een waterontharder hecht kalk zich niet meer aan je douchewand!