Radiator

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Koop je badkamer radiator bij Sanitairkamer

Een badkamer radiator is eigenlijk wel onmisbaar in je badkamer. Tenzij je natuurlijk vloerverwarming hebt, maar zelfs dan kan een handdoekradiator nog heerlijk zijn wanneer je blij wordt van heerlijk warme handdoeken. Niets is zo fijn als een warme badkamer én heerlijk warme handdoeken toch?

Type badkamer radiatoren

Hoe werkt zo’n badkamerverwarming eigenlijk? Een badkamer radiator wordt ook wel een warmtewisselaar genoemd. Door zo’n badkamer radiator stroomt een vloeistof (vaak water) die door opwarming via de cv warmte afstaat aan langsstromende lucht in de radiator. De radiator wordt warm en verwarmt vervolgens de badkamer. Liever geïnteresseerd in elektrische verwarming? We hebben ook elektrische radiatoren in ons assortiment radiatoren! Een mooie badkamer radiator gezien? Belangrijk bij een nieuwe radiator is het bepalen van het minimale vermogen van de radiator. Benieuwd welk vermogen jouw badkamer radiator nodig heeft om de ruimte te verwarmen? Lees onze blog met tips over radiator vermogen berekenen

Elektrisch verwarmen

Een badkamer radiator kan op twee manieren verwarmen, via water en via elektra. Je badkamerradiator die verwarmt via water sluit je aan op de cv-installatie en verwarmt het water tot de gewenste temperatuur. Ga je voor elektrisch verwarmen dan kun je kiezen uit een elektrische radiator en infraroodverwarming. Beide type verwarmingen sluit je aan op de elektra en verwarmt het element dat in de radiator zit. Bij infraroodverwarming plaats je geen radiator maar een paneel op de wand of je plafond dat warmte afgeeft dat vergelijkbaar is met zonnestralen op de huid. Heerlijk!

Badkamerverwarming stijlloos?

Wat maakt een radiator badkamerproof? Tegenwoordig trek je met een badkamer radiator de stijl van de badkamer door. Denk aan alle toffe design radiatoren die tegenwoordig gemaakt worden en perfect passen in een design badkamer. Maar, dat is lang niet altijd zo geweest. Badkamer radiatoren waren namelijk eerst een noodzakelijk goed en er werd vaak niet naar het uiterlijk van de radiator gekeken. Gelukkig kwam daar een omslag in en kunnen we je een prachtig assortiment badkamer radiatoren aanbieden met tegelijkertijd een stylish uiterlijk!