Zo bereken je het vermogen van je radiator

Jij gaat ongetwijfeld een nieuwe radiator kopen. Leuk! Een radiator is overal te vinden in huis, maar de meest fancy versies spot je vaak in de badkamer. Met het kopen van je nieuwe radiator is het belangrijk na te gaan hoe groot de radiator moet zijn. Want een grote ruimte heeft een grotere radiator nodig om de hele ruimte te kunnen verwarmen. En een koud huis is gewoon niet heel prettig. We vertellen je in deze blog hoe je het vermogen van je radiator berekent.

Vermogen berekenen radiator

Vermogen radiator berekenen - de berekening

Voor het berekenen van het vermogen van je horizontale of verticale radiator heb je onderstaande berekening nodig:

  1. Achterhaal de lengte, de breedte en de hoogte van de ruimte;
  2. Vermenigvuldig deze maten met elkaar (lxbxh) om de inhoud van de ruimte in m3 te berekenen;
  3. Vermenigvuldig het aantal m3 met een van de volgende opties om het vermogen van de radiator te berekenen:
    • Geen buitenwand: m3 x 55W
    • 1 buitenwand: m3 x 65W
    • 2 buitenwanden: m3 x 75W.

Dus stel je gaat voor een badkamerradiator en je badkamer heeft een inhoud van 15m3 en grenst aan 1 buitenwand, dan heeft je radiator een minimaal vermogen nodig van 975 watt. De berekening is als volgt: 15 (m3) x 65W = 975W. 

Wil je alles weten over radiatoren? In onderstaande video vertelt Jasper je wat de mogelijkheden zijn en komt de berekening ook nog even voorbij. Bekijk de video hieronder.

Verschillende type radiatoren

Hoe ver ben je met het uitzoeken van je radiator? Onze radiatoren kun je in elke ruimte van je huis hangen en hebben we in verschillende uitvoeringen. Zo scoor je bij ons je:

Nét waar jouw voorkeur naar uitgaat! En heb je nog wat hulp nodig bij het berekenen van het vermogen van je radiator? Bekijk dan ons assortiment radiatoren in een van onze badkamershowrooms en laat je informeren over het ideale vermogen van je radiator. Hopelijk tot snel!

Radiator vermogen berekenen

------

Naast deze badkamertrends nóg meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!