Douchecabine vierkant

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

In de hoek of los: de vierkante douchecabine

Heb je het over een populaire douchecabine, dan is ’t de vierkante wel! Een vierkante douchecabine plaats je los in de ruimte of in een hoek, nét even afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt in je badkamer of douche. Benieuwd naar nog meer voordelen?

Voordelen van een vierkante douchecabine

We zeiden al dat een vierkante douchecabine op elke plek in de badkamer te plaatsen is. Kijk natuurlijk wel even of dit ook daadwerkelijk kan met de doucheaansluiting. Om ruimte te besparen kun je deze douchecabine in de hoek plaatsen. Heb je écht een kleine badkamer? Dan neemt een kwartronde douchecabine of vijfhoekige douchecabine minder ruimte in beslag dan alleen en douchewand in een inloopdouche. Bang dat je douche schoonmaken een hele klus wordt met al dat glas? Tegenwoordig zijn de meeste kwartronde douchecabines voorzien van een speciale antikalk- en vuilcoating!

Trendtip: de vierkante douchecabine met zwart frame

De industriële badkamer is natuurlijk een ontzettend populaire badkamerstijl. Wist je dat zwart sanitair echt perfect binnen de industriële look past? Denk aan een zwarte wc, zwarte kranen én een vierkante douchecabine met een zwart frame.

De populairste maten binnen de vierkante douchecabines

Even een kort testje, welke van deze drie opties denk je dat het meest gekocht wordt? De douchecabine van 80x80 cm, 90x90 cm of die van 100x100 cm?

Het is… De douchecabine 90x90cm! Deze geeft gemiddeld gezien voldoende beweegruimte en past in de gemiddelde badkamer. Heb je een kleine of juist ruime badkamer, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een maat eronder of erboven. Heb je echt een specifieke wens? Stel zelf de perfecte douchecabine op maat samen!

Ook belangrijk: de douchedeuren van je vierkante douchecabine

Al nagedacht over welke douchedeur je douchecabine moet hebben? Zeker in een kleine badkamer kan een schuif- of vouwdeur een uitkomst zijn. Omdat je met deze douchedeuren de draai van een normale deur niet hoeft te maken ben je iets flexibeler in de plaatsing van de douchcabine!