Schuifdeuren

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Doen: een schuifdeur in jouw kleine badkamer

Een schuifdeur in combinatie met een kleine badkamer is een gouden match. Je schuift voor en na het douchen de schuifdeur opzij en hebt geen last van deuren die nog een draai moeten maken. In een kleine badkamer is de welbekende draaideur daarom niet altijd de beste match. Een glazen schuifdeur in de douche dus zeker wel! Wist je dat een douche schuifdeur ideaal is om spatwater tegen te houden? Zo blijft de rest van je badkamer lekker droog. Wel net zo veilig ook!

Nog meer voordelen van een schuifdeur

Waar voorheen het douchegordijn veel te zien was, stelen nu de glazen douchedeuren de show. En, we snappen ’t! Ze zijn een stuk effectiever in het tegenhouden van spatwater, hebben een moderne look én doen vanwege de doorkijk door het glas de badkamer optisch groter lijken. En tegenwoordig ook te verkrijgen in een tof stalen frame voor fans van de industriële badkamer! Daarnaast houd je met een schuifdeur de looprichting vrij. En dat is toch wel een groot voordeel voor gedeelde badkamers.

Dankzij veiligheidsglas een extra veilige badkamer

Tegenwoordig zijn de schuifdeuren in de meeste gevallen gemaakt van dik veiligheidsglas. Dit veiligheidsglas is minimaal 6cm dik en bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor is het glas van zichzelf een stuk sterker én het glas breekt bij een ongeluk niet in ontelbare stukjes maar scheurt enkel of breekt in brokken. Safety first!

Je douchedeur schoonmaken

Tegenwoordig zijn de meeste schuifdeuren voorzien van een anti-kalkcoating. De naam zegt het al, deze nanocoating zorgt ervoor dat kalk- en vuil zich minder goed hecht aan de schuifdeur. Ideaal! Nieuwsgierig hoe je de schuifdeur en de rest van de douche 100% kalkvrij en schoon krijgt (en houdt)? Lees onze blog met tips over je douche schoonmaken!