Schuifdeuren

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Doen: een schuifdeur in jouw kleine badkamer

Een schuifdeur in combinatie met een kleine badkamer is een gouden match. Je schuift voor en na het douchen de schuifdeur opzij en hebt geen last van deuren die nog een draai moeten maken. In een kleine badkamer is de welbekende draaideur daarom niet altijd de beste match. Een glazen schuifdeur in de douche dus zeker wel! Wist je dat een douche schuifdeur ideaal is om spatwater tegen te houden? Zo blijft de rest van je badkamer lekker droog. Wel net zo veilig ook!

Nog meer voordelen van een schuifdeur

Waar voorheen het douchegordijn veel te zien was, stelen nu de glazen douchedeuren de show. En, we snappen ’t! Ze zijn een stuk effectiever in het tegenhouden van spatwater, hebben een moderne look én doen vanwege de doorkijk door het glas de badkamer optisch groter lijken. En tegenwoordig ook te verkrijgen in een tof stalen frame voor fans van de industriële badkamer! Daarnaast houd je met een schuifdeur de looprichting vrij. En dat is toch wel een groot voordeel voor gedeelde badkamers. Heb je geen nis voor een douchedeur? Ga dan voor een douchecabine met een schuifdeur!

Dankzij veiligheidsglas een extra veilige badkamer

Tegenwoordig zijn de schuifdeuren in de meeste gevallen gemaakt van dik veiligheidsglas. Dit veiligheidsglas is minimaal 6cm dik en bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor is het glas van zichzelf een stuk sterker én het glas breekt bij een ongeluk niet in ontelbare stukjes maar scheurt enkel of breekt in brokken. Safety first!

Je douchedeur schoonmaken

Tegenwoordig zijn de meeste schuifdeuren voorzien van een anti-kalkcoating. De naam zegt het al, deze nanocoating zorgt ervoor dat kalk en vuil zich minder goed hecht aan de schuifdeur. Ideaal! Nieuwsgierig hoe je de schuifdeur en de rest van de douche 100% kalkvrij en schoon krijgt (en houdt)? Lees onze blog met tips over je douche schoonmaken!


Veelgestelde vragen over douche schuifdeuren

Wat zijn de voordelen van een schuifdeur in de douche?

Een schuifdeur in je douche zorgt dat het spatwater in de douche blijft en houdt de warmte heerlijk binnen! Daarnaast heeft een schuifdeur natuurlijk niet zoals een draaideur ruimte nodig bij het openen van de deur. Daarom is een douche schuifdeur ontzettend handig in een kleine badkamer!

 

Wanneer is een douche schuifdeur handig?

Heb je een kleine badkamer en kun je alle ruimte wel gebruiken? Een schuifdeur hoeft geen draai te maken tijdens het openen waardoor je loopruimte vrij blijft! Daardoor is een douche schuifdeur perfect voor een kleine badkamer. En twijfel je tussen een inloopdouche of douchenis of -cabine met schuifdeur?

Is een schuifdeur in de douche veilig?

Natuurlijk! De meeste schuifdeuren in ons assortiment zijn gemaakt van dik veiligheidsglas. Dit betekent dat het minder snel breekt en áls het toch breekt, dat het in brokken breekt en niet in kleine minuscule scherven. Zorg er natuurlijk wel voor dat de schuifdeur geplaats wordt door een vakman en onthoudt: het blijft natuurlijk een product van glas.

 

Hoe maak je een schuifdeur in de douche het beste schoon?

Je denkt misschien: een schuifdeur in de douche, dat wordt boenen! De meeste schuifdeuren in ons assortiment zijn voorzien van een speciale nanocoating waardoor kalkaanslag & zeepresten zich minder snel hechten aan het glazen oppervlak. Spoel na het douchen de schuifdeur even schoon met koud water en droog hem met een trekker of zachte handdoek. En maak de douchedeur eens in de tijd schoon met een mild (!) schoonmaakmiddel zoals groene zeep of schoonmaakazijn.