Fonteinkraan

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Fonteinkraan kopen bij Sanitairkamer.nl

Een fonteinkraan is een type kraan voor op het toilet. De toiletkraan of fonteinkraan is te herkennen aan de maat en de kleine uitloop van de fonteinkraan. Op een wc hangt een fonteinbakje of een fonteinmeubel. Hierop wordt over het algemeen een koud water kraan geplaatst. De aansluiting van de fonteinkraan of toiletkraan is standaard voor koud water. Toch komt het veel voor dat men dat laat veranderen in een warm water aansluiting. Om je handen grondig te reinigen, werkt warm water natuurlijk beter.

Design van de fonteinkraan

Een fonteinkraan is te koop in vele verschillende stijlen. Vaak worden er complete kraan series aangeboden zodat je de wastafelkraan, douchekraan, badkraan en dus fonteinkraan is dezelfde serie kunt bestellen. Voor een moderne fonteinkraan, strakke fonteinkraan, ronde fonteinkraan of een traditionele fonteinkraan kun je altijd bij Sanitairkamer.nl terecht!

Daarnaast kun je bij ons terecht voor een fonteinkraan met een korte uitloop, maar kun je ook kiezen uit verschillende soorten materialen. Ben je op zoek naar een RVS look, chroom of een mat zwarte kraan? Kijk dan snel naar ons aanbod.

Bij fonteinkranen kun je kiezen uit een draaibare uitloop of een vaste uitloop. Het is maar net wat je allemaal wilt doen met de kraan.  

Functionaliteit van de fonteinkraan

Vaak heeft een fonteinkraan één draaiknop of draaihendel. Negen van de tien keer bevindt deze zich bovenop de kraan. De hendel draait 90 graden en kan alleen open of dicht. Sommige modellen zijn voorzien van een drukknop. Nadat de knop is ingedrukt, lift die zichzelf automatisch naar boven waarop de kraan weer dicht gaat. 

Waterontharder

Een waterontharder plaatsen gaat kalkaanslag tegen en transformeert hard water naar zacht water. Kalkaanslag is zo hard als steen en tast de werking van jouw sanitair aan. Zonde! Zeker wanneer je bijvoorbeeld een trendy gouden kraan of zwarte kraan plaatst, dan wil je daar geen kalkaanslag op terugzien. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer hechten op glanzende oppervlakken waardoor je langer van jouw badkamer kunt genieten!