Vrijstaande douchewand

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Een luxe uitstraling dankzij de vrijstaande douchewand

Heb je de ruimte en ben je op zoek naar een vrijstaande douchewand? Heerlijke keuze! Een vrijstaande douchewand geeft een luxe uitstraling aan je badkamer én helpt spatwater binnen de douche te houden. Benieuwd naar nog meer voordelen van zo’n vrijstaande douchewand? We vertellen ’t je!

Voordelen van de vrijstaande douchewand

Met een vrijstaande douchewand maak je je eigen versie van de inloopdouche. In tegenstelling tot een standaard douchewand kun je bij de vrijstaande douchewand van beide kanten de douche binnenwandelen. De douche is aan beide kanten open en dat geeft je net wat meer vrijheid. Een vrijstaande douchewand is volledig gemaakt van glas, wat de ruimte optisch groter doet lijken. En past een douchewand toch niet helemaal? Denk dan eens aan een ruime douchecabine en douchenis met douchedeur als alternatief.

Tips voor het kopen van een vrijstaande douchewand

Denk goed na over de breedte van de vrijstaande douchewand. Bestel je de douchewand te kort dan heb je de kans dat spatwater tijdens het douchen buiten de doucheruimte terechtkomt. De maten van de douchewand gaan van 80cm tot & met 160cm. Wist je dat tegenwoordig veel douchewanden gemaakt worden van gehard veiligheidsglas? De naam zegt het al, dit type glas is een stuk veiliger om te plaatsen in de badkamer. Het wordt namelijk gemaakt van lagen glas waardoor het glas bij een ongeluk scheurt of in brokken afbreekt in plaats van in scherven. 

Je douche schoonmaken doe je zo

Tegenwoordig worden ook veel glazen douchewanden voorzien van een nanocoating tegen kalkaanslag en zeepresten. Door deze coating hecht zeep en kalk minder waardoor je minder snel aanslag op je glazen douchewand ziet. Dat scheelt een hoop tijd & schoonmaakwerk!