Staand toilet

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Met een staand toilet ga je voor gemak

Een staand toilet is een perfecte optie wanneer je op zoek bent naar een toilet die je op de grond kunt plaatsen. Dit kan een smaakkeuze zijn, maar ook bijvoorbeeld wanneer je niet de mogelijkheid hebt om een zwevend toilet in te bouwen. Een staand toilet gaat ontzettend lang mee, is tegelijkertijd een budgetvriendelijkere optie én stond er al een staande wc? Dan hoef je waarschijnlijk geen leidingen meer te verleggen. Een staande toiletpot kopen is in dat geval ideaal!

Maak een keuze tussen een diepspoel- en vlakspoelfunctie

Eh, wat? Mocht je nog niet helemaal in de toiletwereld zitten dan kunnen we het ons voorstellen dat dit je helemaal niets zegt. Bij een vlakspoel toilet valt de boodschap eerst op een plateau voordat het in het water belandt. Je kunt de ontlasting goed bekijken wanneer het nodig is en het spat niet. Wel krijgt de geur gemakkelijker de kans te verspreiden. Bij een diepspoel toilet belandt de boodschap gelijk in het water waardoor geuren minder verspreiden. Beide hebben voordelen (en nadelen). Naar welk type toilet gaat jouw voorkeur uit?

Een AO-aansluiting of PK-aansluiting?

Heb je al een staand toilet staan? Kijk voordat je een nieuwe koopt even waar je afvoer geplaatst is. Een AO-aansluiting is aangesloten in de vloer en bij een PK-aansluiting zit de afvoer in de muur verwerkt. Handig om even goed naar te kijken als je de afvoerplek hetzelfde wil houden.

Lang of slecht ter been? Ga voor een verhoogd toilet!

Een verhoogd toilet is ideaal voor lange mensen of bijvoorbeeld wanneer je slecht ter been bent. Dankzij een verhoogd toilet sta je na het toiletgebruik gemakkelijker op van de wc. Mocht je af en toe iemand te gast hebben die slecht ter been is, kun je ook kiezen voor een verhoogde toiletbril die je gemakkelijk op en af kunt zetten.

Zo maak je jouw staande wc het allerbeste schoon

Kun jij wel wat schoonmaakadvies gebruiken? Regelmatig je wc schoonmaken is belangrijk om kalkvorming te voorkomen en om bacteriën geen kans te geven zich te verspreiden. Dit kun je doen met een scheut bleek, schoonmaakazijn of een milieuvriendelijker middel zoals groene zeep. Zet je toiletborstel in het water en laat alles even een tijdje intrekken. Ga dan nog even met de borstel de toiletpot goed door en je staande toilet is weer heerlijk schoon!


Veelgestelde vragen over staande toiletten

Wat zijn de opties in staande toiletten?

Een staand toilet koop je in een duobloktoilet (met een toiletreservoir eraan vast), een staand toilet met een los reservoir, een vierkant toilet of een hoektoilet. Maak je keuze tussen een vlakspoel (met plateau) of een diepspoel toilet of wanneer je voor een hoger model wil gaan voor een verhoogd toilet.

 

Wanneer kies je voor een staand toilet of hangend toilet?

Een hangend toilet wordt vaak als modern bestempeld, maar is niet in elk huis altijd mogelijk. Het ligt namelijk waar je afvoer gebouwd is. Heeft jouw badkamer of toilet een vloeraansluiting en wil je niet verbouwen (of is het verleggen niet mogelijk)? Dan is een staand toilet met vloeraansluiting (AO) de beste keuze!

Welk type aansluiting heeft een staand toilet?

Een staand toilet kan een vloeraansluiting (AO) hebben óf een wandaansluiting (PK). Het verschil met een hangend toilet is dat deze altijd een PK-aansluiting heeft. Kijk bij het kopen van een staand toilet daarom altijd welke aansluiting jij in jouw badkamer hebt voor je toilet.

 

Wat zijn de trends in staande toiletten?

Een grote trend onder staande toiletten zijn randloze toiletten. Randloze toiletten hebben geen spoelrand waardoor vuil en bacteriën niet opstapelen en je jouw toiletpot op alle plekken goed kunt reinigen. Het zwarte toilet mag ook echt niet ontbreken binnen de badkamer- en toilettrends. Een zwart toilet past perfect binnen een modern en industrieel toilet.