Douchebak afvoer

Filteren
Filteren

Douchebakafvoer

Heb je een douchebakafvoer nodig? Een goede douchebakafvoer is essentieel in een douchecabine. De douchebakafvoer zorgt er namelijk voor dat het douchewater zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Hierdoor verlaagt het de kans op bacterievorming op de douchevloer. Als je een douchebakafvoer gaat kopen, zul je merken dat er een hoop verschillende soorten zijn.

Douchebakafvoer soorten

De meeste douchebakken hebben een universele uitgang, maar dat is niet altijd het geval. De afmeting van de afvoer is erg belangrijk. Hier moet je goed rekening mee houden. Deze verschilt namelijk en de sifon moet uiteraard goed afsluiten. Ditzelfde geldt voor de diepte van de afvoer. Dit is vooral een belangrijk element bij het frezen van de vloer. De douchebakafvoer 90mm is de meest gebruikte afvoer in de badkamer. Deze sluit ook precies aan op de douchebakken met een uitsparing van 90mm. Het deel van de douchebakafvoer dat aan de bovenkant van de douchebak zichtbaar is, heet de afdekrozet. Dit onderdeel van de douchebakafvoer is meestal verchroomd. De best verkochte afvoer is dan ook de douchebakafvoer 90 mm chroom. Steeds vaker zien we echter ook de RVS look of een witte kleur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de stijl van de badkamer. Om ervoor te zorgen dat het vuil niet terechtkomt in het afvoersysteem is de douchebakafvoer 90mm voorzien van een roostertje.

Douchebakafvoer in de douchebak

Bij het kopen van een douchebakafvoer moet je dus goed letten op de douchebak. Vrijwel altijd wordt de douchebak met gat geleverd. Via dit gat komt het water in de douchebakafvoer, dit heeft als doel het water in de douche afvoeren. Een veel voorkomende douchebak is de douchebak met gat 90mm, maar ook een douchebakafvoer met een diameter van 60mm komt veel voor. Zoals bijvoorbeeld de Viega Tempoplex douchebakafvoer van 60 mm. Bij Sanitairkamer.nl kun je verschillende douchebakafvoeren kopen en wij hebben een ruim assortiment douchebakken met een afvoergat.

Kwaliteit van douchebakafvoer

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de kwaliteit van een afvoer goed moet zijn. Bij Sanitairkamer.nl worden alle producten uitvoerig getest, zodat we zeker weten dat ze goed zijn. Zo kun je jarenlang doucheplezier hebben van je douche en douchebakafvoer. Een douchebakafvoer kun je in verschillende prijsklassen aanschaffen. Bij Sanitairkamer.nl kun je er vanuit gaan dat ze allemaal van goede kwaliteit zijn. Een goed voorbeeld met een lage prijs is de douchebakafvoer van Plieger met een gat 52 mm.

Douchebakafvoer merken

Bij Sanitairkamer.nl kun je terecht voor een douchebakafvoer van Aqualux, Badstuber, Duravit, Geberit, Hansgrohe, Kludi, McAlpine, Mueller, Plieger en Viega.

Douchebakafvoer plaatsen

Wil je de douchebakafvoer zelf plaatsen? Dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Met behulp van een kunststoffen douchebak is dat een gemakkelijke klus. Let wel goed op het formaat, de vorm en de instaphoogte. Bij ons zijn alle producten van hoge kwaliteit, ze zijn daarnaast eenvoudig zelf te monteren. Denk er bij het plaatsen van de douche aan om dit zo dicht mogelijk tegen het afvoerpunt aan te plaatsen. De afvoer bevestig je dan vervolgens aan het afvoerpunt. Vervolgens plaats je de douchebak op douchebakpoten over de douchebakafvoer, zodat deze netjes weggewerkt is. Werk de randjes langs te poten af en plaats vloertegels naar keuze. Bij Sanitairkamer.nl hebben wij een ruim assortiment vloertegels, zoals natuursteen tegels. Neem hier dus ook even een kijkje. Succes met het plaatsen van de nieuwe douchebak en douchebakafvoer!

Service

Heb je een vraag over een douchebakafvoer of één van onze andere producten? Bel ons dan gerust. Onze specialisten kunnen je helpen met al je vragen. Met ons ruime assortiment is het bijna onmogelijk dat we je niet kunnen helpen. Je kunt ook even kijken bij onze veelgestelde vragen, wellicht vind je hier al een antwoord op je vraag. Bij een bestelling met een waarde boven €100,- profiteer je van gratis verzending. Onze producten zijn vrijwel altijd direct leverbaar.

Wil je de producten toch liever even zien voordat je ze koopt? Dan verwelkomen we je graag in onze showrooms. Hier kun je al onze producten bekijken, zoals douchedeuren en douchewanden. Wij presenteren hier complete badkamers in verschillende stijlen, zodat je kunt kijken welke aansluit op jouw smaak. We vragen je wel om van tevoren een afspraak te maken. Dan wachten wij je met een kopje koffie op. Naast dat je in onze showroom de producten kunt zien, kun je hier ook je badkamer ontwerpen door een 3D plan te maken. Je kunt alle sanitair producten en afmetingen in de badkamerplanner zetten. Zo kun je zien hoe de nieuwe badkamer er na de verbouwing uitziet. Erg handig dus om een beeld te krijgen van je droombadkamer.