Vlakspoel toilet

Filteren
Filteren

Alle voordelen van een vlakspoel toilet

Ga je een nieuw toilet kopen? Dan heb je onder andere de keuze uit een vlakspoel toilet en een diepspoel toilet. Wat het verschil tussen deze type toiletten is? Dat vertellen we je graag!

Kenmerken van een vlakspoel toilet

Bij een vlakspoel toilet valt de ontlasting eerst op een plateau voordat het doorgespoeld wordt. Het voordeel daarvan is dat wanneer het (medisch) nodig is je de ontlasting kunt checken op afwijkingen. Daarnaast heb je geen last van spatwater, wat je wel kunt hebben als de ontlasting direct in het water valt. Een vlakspoel toilet is vaak iets minder compact dan een diepspoel toilet omdat het plateau meer ruimte nodig heeft in de toiletpot. Het vlakspoel toilet is te verkrijgen als staand of inbouw toilet

Kenmerken van een diepspoel toilet

Een diepspoel toilet heeft geen plateau en de ontlasting valt daardoor direct in het water. Hierdoor heb je minder last hebt van nare geuren en het is hygiënischer. Vaak zijn diepspoel toiletten ook wat compacter dan een vlakspoel toilet omdat er geen ruimte voor een plateau nodig is om in te bouwen. Tegenwoordig is een diepspoel toilet een populaire keuze. Op zoek naar meer keuze? Kijk dan ook eens naar een diepspoel toilet.Het diepspoel toilet is te verkrijgen als in een staand of hangend toilet. 

De juiste keuze: een diepspoel of vlakspoel toilet?

Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Weeg de voor- en nadelen van beide opties even af en maak je keuze. Kom je er niet helemaal uit? Kom langs in een van onze showrooms of doe ons even een belletje!