Tegels

Badkamertegels, we hebben ze!

Onmisbaar in je badkamer of toilet: tegels. Een stijlvolle oplossing voor het inrichten van jouw droombadkamer. Houd je de badkamer ’t liefst zo strak & licht mogelijk (met bijvoorbeeld leuke Friese witjes) of ga je liever voor kleurrijke of donkere badkamertegels? Wij zorgen graag voor genoeg keuze! Ook handig: onze tegels zijn ook zéker geschikt voor in andere ruimtes in huis.

Tips voor het kopen van tegels, bekijk de video!

Zo vertellen we je in de video hoe je het snijverlies van tegels berekent en geven we je de handigste tips!

Badkamer vloertegels, de basis van je badkamer

Met het uitkiezen van tegels in huis start het inrichten van je badkamer en leg je de basis van je badkamerstijl. Badkamer- en wc-tegels zijn hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en beschermen de ruimte tegen vocht. Per-fect voor in een badkamer dus! Trends op het gebied van vloertegels zijn het plaatsen van grote tegels, 60x60cm bijvoorbeeld of zelfs dubbel zo groot: 120x120cm! Wist je trouwens dat je vloertegels ook op de wand kunt plaatsen? Hiermee creëer je eenheid in je badkamer en is je stijl perfect in balans!

Meer karakter dankzij badkamer wandtegels

Waar je met vloertegels de echte basis legt, kun je met wandtegels de ruimte éxtra sfeer geven. Een luxe uitstraling dankzij marmeren tegels, strakke look dankzij metrotegels, kleur dankzij Portugese tegels, karakter met vintage tegels, natuurlijke uitstraling dankzij mozaiek tegels of een speels accent met hexagon tegels, zellige tegels en visgraattegels. Trek je wandtegels helemaal door op de wand of trek de aandacht met een accentmuur! En wist je dat je wandtegels op verschillende manieren kunt plaatsen? Lees er alles over op onze pagina over tegelverbanden!

Op zoek naar goedkope tegels?

Wanneer je op zoek bent naar goedkope tegels dan kunnen we je blij maken! Omdat we rechtstreeks inkopen bij de fabriek kunnen we tegels goedkoop aanbieden. Benieuwd naar ons aanbod goedkope tegels? Bekijk je favoriete tegel in ‘t echt in een van onze showrooms!

Moeite met het vinden van een badkamerstijl?

Nog echt geen idee welke stijl je badkamer moet gaan krijgen en vind je het moeilijk om te zien hoe je items moet combineren? Doe vooral even wat inspiratie op in onze showrooms, maak een moodboard op Pinterest of bekijk onze blog vol inspiratie over een: luxe badkamer, moderne badkamer, betonlook badkamer en een industriële badkamer


Veelgestelde vragen over badkamertegels

Hoeveel badkamertegels moet ik kopen?

Te weinig tegels wil je natuurlijk tijdens je renovatie voorkomen. Bereken daarom tijdens het kopen van tegels altijd minimaal 10% extra tegels door snijverlies. De berekening is: breedte van de muur X de hoogte. De uitkomst daarvan doe je X 1,1. Tip: voor visgraattegels of tegels in wildverband reken je 15% tot 20% snijverlies. De berekening wordt dan als volgt: De breedte van je muur X de hoogte. De uitkomst doe je X 1,15 of 1,20. Bekijk ook onze video over snijverlies berekenen!

 

Kan ik vloertegels op de wand plaatsen?

Ja! Maar wandtegels op de vloer plaatsen kan helaas niet. Vloertegels zijn dikker waardoor ze sterk genoeg zijn om op de wand te plaatsen. Wandtegels zijn dunner waardoor ze niet geschikt zijn om op de vloer te plaatsen. Daarentegen zijn wandtegels vaak ook voorzien van een glazuurlaag en in combinatie met water is dat niet veilig. Safety first!

Waar moet je op letten bij het kopen van tegels?

Niet elke tegel is natuurlijk geschikt voor de badkamer, zo’n tegel moet best wat vocht kunnen verdragen en moet glijpartijen voorkomen. Kijk daarom ook altijd naar de antislipwaarde in je favoriete vloertegel! Verder is het echt een kwestie van smaak. Bekijk badkamertegels daarom altijd even in het echt zodat je weet dat je de goede keuze maakt. Bijvoorbeeld in een van onze badkamershowrooms?

 

Wat zijn de trends op het gebied van tegels?

Betonlook tegels blijven een grote trend! Vaak wordt de betonlook vloer doorgetrokken op delen van de muur voor een extra sterk effect. Combineer de betonlook tegel met zwart sanitair voor een industrieel tintje. Verder komen pastelkleuren (tof in een visgraat) én komen terrazzo tegels terug in huis en de badkamer! Benieuwd naar meer trends? Lees onze blog over de badkamertrends 2021.Benieuwd naar meer trends? Lees onze blog over de badkamertrends 2021.