Complete douchecabine

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Complete douchecabine kopen bij Sanitairkamer.nl

Een complete douchecabine is vaak het paradepaardje in de badkamer. Een andere benaming voor complete douchecabines is ook wel gesloten douchecabines. Het voordeel van een dergelijke cabine is dat deze volledig gesloten is, maar het gebruik van helder glas maakt het de badkamer juist ruimtelijker. Niet langer heb je `s ochtends een nat douchegordijn wat niet al het douchewater tegenhoudt. Ook voel je geen koude tocht als de badkamerdeur open staat. Dit komt natuurlijk veel voor in grotere huishoudens waar ’s ochtends en ’s avonds meerdere mensen gebruik maken van de badkamer.

Doordat een complete douchecabine volledig gesloten is kan deze direct in de hoek geplaatst worden, zonder dat je bijvoorbeeld de wanden hoeft te betegelen. Dit bespaart weer geld!

Bij Sanitairkamer verkopen we diverse merken, modellen en maatvoeringen complete douchecabines. Al onze producten zijn direct op voorraad leverbaar waardoor meestal dezelfde week nog kan genieten van je douchecabine. Hieronder hebben wij nog het één en ander opgesomd zodat je meer inzicht krijgt met betrekking tot de mogelijkheden die een complete douchecabine biedt.

Afmetingen van de complete douchecabine

Complete douchecabines zijn werkelijk in bijna alle maatvoeringen te leveren. Niet alleen heb je veel keuze in maatvoeringen, ook zijn deze cabines nog eens uitgevoerd in vierkante modellen, rechthoekige modellen en kwartronde modellen. Daarnaast zijn er ook modellen met een extra diepe douchebak. Dit heeft als voordeel dat je hier een bad kan creëren voor de kleinste telgen.

Het is belangrijk om goed na te denken over het soort douchedeur dat je gaat installeren. De meest voorkomende douchedeur, de openslaande deur, neemt namelijk ruimte in als die open slaat. In kleine badkamers is het dan ook aan te raden om te kiezen voor een complete douchecabine met een schuifdeur of een vouwdeur.

De meest voorkomende afmetingen zijn:
- Complete douchecabine 80x80cm
- Complete douchecabine 90x90cm
- Complete douchecabine 100x100cm

Vormen

De meest voorkomende douchecabine is het kwartronde model met schuifdeuren. Daarnaast is er de complete douchecabine vijfhoek, complete douchecabine vierkant, complete douchecabine rechthoek en de complete douchecabine kwartrond. Tevens zijn er tal van andere soorten douchedeuren (gemaakt van veiligheidsglas 5mm dik) welke te combineren zijn in veel variaties, namelijk:

• Swingdeur 
De complete douchecabine met swingdeur is de meest herkenbare complete douchecabine. De deur zwaait naar buiten open. Dit type deur is af te raden in een kleine badkamer.

• Pendeldeur 
De meest luxueuze douchedeur voor in een compleet gesloten douchecabine. Deze deur bestaat uit twee verschillende openzwaaiende delen. Het ziet er prachtig uit en neemt minder loopruimte in dan een swingdeur.

• Vouwdeur 
Voor kleine badkamers raden we een complete douchecabine met vouwdeur aan. De vouwdeur neemt namelijk geen ruimte in bij het openen en sluiten van de complete douchecabine. Het is hiermee dan ook geen belemmering voor de geringe loopruimte van een kleine badkamer. Bij een vouwdeur is meestal wel iets meer onderhoud nodig dan bij andere deuren voor complete douchecabines.

• Schuifdeur
Naast de vouwdeur is de schuifdeur ook uitermate geschikt voor complete douchecabines in kleine ruimtes. Dit type wordt vaak gebruikt als de complete douchecabine redelijk groot is, maar de loopruimte maar smal is. Hierdoor geniet je van een zo ruimtelijke mogelijke complete douchecabine, maar door de douchecabine met schuifdeur voelt de rest van de ruimte niet beklemmend aan.  

• Scharnierdeur

Een complete douchecabine met een schuifdeur is een prachtig artikel. Hierbij zijn er twee deurdelen die met scharnieren zijn bevestigd aan glazen wandpanelen. De twee delen vallen in elkaar. Deze soort deuren eisen wel veel loopruimte op als ze geheel geopend zijn. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden bij de aankoop van een complete douchecabine met dit type deuren. 

Eigenschappen

Een complete douche cabine bestaat uit verschillende onderdelen. Vaak worden deze onderdelen los aangeleverd zodat dit gemakkelijk te vervoeren is. De complete cabine bestaat vaak uit:
• 
Douchedeuren
• Douchebak 
• Douchegoot rooster of douchebak afvoer
• Douchepaneel
• Douchekraan 
• Massagejets 
• 
Spiegel
• Radio 
• Verlichting

Met name de massagejets op het douchepaneel zorgen voor extra luxe en comfort. Houd er rekening mee dat je een CW4 ketel nodig hebt om voldoende druk te creëren voor de jets.

We raden je altijd aan om te kiezen voor LED verlichting. Niet alleen is dat beter voor het milieu, het is ook voordelig voor je energie rekening. Tegenwoordig zijn de mooiste soorten LED verlichting verkrijgbaar, waardoor je ook mooi dimbaar licht in je badkamer hebt. 

Aanpassingen in de complete douchecabine

In de complete douchecabine kan je kiezen voor een inbouw regendouche, opbouw regendouches of een gewone grote douchekop. Vaak kiezen mensen voor een complete regendouche set. Ook is er de optie om te kiezen voor twee douches, zoals een inbouw regendouche met een handdouche in een handdouche houder.

Daarnaast is het ook goed om na te denken over het soort kraan die je graag wil in je douchecabine terug ziet. Zo is er de inbouw douchekraan, douche thermostaatkraan, de douche mengkraan en de douche inbouwkraan.

Douche accessoires maken het leven makkelijker. Douche accessoires zijn onder andere een douche zitting, doucherek, douche mat of een douche stang. Hier kan je ook nog wandgrepen aan toevoegen. We raden wandgrepen in de douchecabine aan als iemand in jouw huishouden slecht ter been is. Het maakt het douchen een stuk veiliger. Daarnaast kan je ook nog een douche krukje kopen, waar de douchende persoon even op kan rusten.

Aan de douchecabine kan je vaak handdoek accessoires vastmaken. Hierdoor kan je de handdoeken hier ophangen, dat is handig en scheelt weer ruimte!

Merken

Een aantal bekende merken die complete douchecabines aanbieden zijn Lambini Design, Saniscape, Villeroy & Boch, Novellini en Plieger. Lambini Designs biedt naast een breed assortiment, hoge kwaliteit én dat tegen lage prijzen. Kies bijvoorbeeld voor de prachtige Kerra Mauri gesloten douchecabine of de Kerra Laguna complete douchecabine.

Klantenservice

We krijgen vaak de vraag waarom de prijzen van Sanitairkamer.nl zo laag zijn. Dat leggen we je graag uit! Sanitairkamer koopt direct in bij de grote merken. Hierdoor zijn er geen kosten voor tussenhandel en kunnen we onze klanten de laagst mogelijke prijs garanderen. Dit is natuurlijk heel voordelig! Daarnaast kopen we altijd groot in en hebben wij onze eigen voorraad producten. Niet langer hoef je een maand te wachten tot je nieuwe sanitair meubels binnen zijn, bij Sanitairkamer gaat dat veel sneller!

Heb je hulp nodig met het online bestellen van een complete douchecabine in de afmetingen 80x80cm, 90x90cm of 100x100cm? Of ben je op zoek naar een complete douchecabine op maat? Aarzel dan niet om ons te mailen of kom langs in onze showrooms! Hier kan je samen met ons team je droom badkamer ontwerpen.

Op zoek naar een hangend toilet, infrarood sauna, vrijstaande baden, dubbele wastafels of misschien wel complete badkamers? Kijk dan eens bij onze aanbiedingen. Bij Sanitairkamer zijn we van alle markten thuis. Niet het sanitair product gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice!