Niets gevonden op de kleedjesmarkt? Shop de leukste koopjes met 20% korting.
×
  • Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Bad vervangen door douche? Hier moet je op letten

Dag bad, hallo douche! Je bent klaar met je ligbad in de badkamer en je wil graag een heerlijke douche hiervoor terug. Maar door alleen met je vingers te knippen heb je niet opeens een inloopdouche in de badkamer. Wij vertellen je in deze blog hoe je de badkuip weghaalt en een douche voor in de plaats terugkrijgt. Pssst... het is zelfs mogelijk om in 1 dag dit te doen. Scroll snel naar beneden en lees hoe!

Bad vervangen voor douche

 

Redenen waarom jij je bad zou vervangen door een douche

Heb je nog een bad in de badkamer maar wil je graag hier een douche? Bij het renoveren van een badkamer is het slim om van te voren na te denken over of je het ligbad wil houden of deze vervangt voor een douche. Wij vertellen je hieronder waarom je beter voor een douche kan kiezen:

  • De meeste mensen kiezen als ze ouder worden voor een douche. Door de hoge instap van het bad wordt het steeds lastiger om in de badkuip te klimmen. Ouderdom is dus zeker één van de redenen om voor een douche te kiezen. Met een inloopdouche of een douchecabine met douchebak heb je geen last meer van een hoge instap. Voor extra comfort en veiligheid kies je voor een douchezitje aan de douchewand.
  • Een andere reden is de ruimte van de badkamer. Als je een badkamer hebt die niet zo groot is, dan is een douche een betere optie. Een ligbad neemt vaak best veel ruimte in. Het veranderen van een bad naar een douche kan al enorm helpen en meer ruimte creëren. Bij een douche kan je al kiezen voor een 90x90cm.
  • Met een douche kan je veel meer kanten op qua design en luxe. Een douchewand van rookglas, kleur beslag in de meest hippe kleuren en douches in verschillende badkamerstijlen. Voeg wat luxe toebehoren als een regendouche, massagestralen en een sunshower toe voor een echte wellness beleving.

 

Bad eruit, eenvoudig een douche erin

Even terug naar het bad vervangen voor een douche... Je bent de badkuip in de badkamer zat. Je gebruikt 'm om in te badderen maar ook als douche met een badwand. Misschien vond je dit prima voor een tijdje maar wil je nu toch echt een fijne douche die een stuk praktischer is. Maar hoe vervang je een bad voor een douche? Hieronder vertellen we je waar je op moet letten.

1. Op welke plek komt de douche?

Het makkelijkste is om de douche op dezelfde plek als de badkuip te plaatsen. Dit scheelt je enorm veel tijd en kosten! De watervoorziening is er al, geen sloopwerk van tegels dus om een nieuwe waterleiding of afvoer aan te leggen.

2. Ga je voor een douchecabine of een inloopdouche?

Je wil het ligbad de badkamer uit en een douche ervoor terug. Dan komt de vraag: wat voor soort douche wil je? Ga je voor een (complete) douchecabine of voor een inloopdouche? Dit is één van de eerste vragen die je jezelf moet stellen. De volgende vraag is of je kiest voor een douchebak of een platte vloer met douchegoot. En natuurlijk hoe groot 'ie moet worden. Denk hierbij wel aan de toekomst en hoe groot het gezin is. Bekijk hier al onze mooiste inloopdouches.

3. Wat doe je met de badkamer tegels?

Op de plek van het bad heb je natuurlijk de badkamer niet betegeld. Vooral tot de hoogte van het bad is er geen tegel te vinden. Hoe los je dit op? Als je een douchecabine wil dan hoef je hier misschien niet aan te denken. De wanden van de cabine plaats je voor de wand waar het bad ook stond. Kies dan niet voor transparante glaswanden, anders ziet het er niet uit. Wil je wel een inloopdouche? Laat de wand verder betegelen met dezelfde tegels of ga voor een totaal andere wandtegel.

4. Vraag altijd even advies aan onze badkamerexperts

In onze showrooms kan je altijd terecht voor tips & tricks over het verwijderen van je badkuip en het vervangen voor een douche. Heb je een vraag over of je moet kiezen voor een inbouw regendouche of juist een opbouw regendouche? Ze helpen je met de juiste keuze te maken en kunnen je adviseren over welke maat douche(cabine) je het beste kan nemen. Eerlijk en persoonlijk advies gegarandeerd!

 

Inspiratie voor je nieuwe douche

              

 

Bad in 1 dag vervangen

De grote vraag: kan je het bad in 1 dag vervangen voor een douche? Dit is mogelijk, maar hier heb je wel een expert (of misschien wel meerdere experts) bij nodig. Dit zou eenvoudig met een complete douchecabine kunnen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de tegels. Eerst wordt het bad zorgvuldig verwijderd, hierna maken ze de ondervloer vlak en wordt de douchebak geplaatst. De douchewanden worden erin gezet en je kraan + andere accessoires worden gemonteerd. En klaar is je fijne douche zonder al te veel rommel!

 

Wat zijn de kosten van het vervangen van je bad voor een douche?

Je kan het zo gek maken als dat je zelf wil. Laat je het bad eruit slopen door een expert of ben je zelf een handige Harry? Hier zitten de meeste kosten in. Laat je van te voren goed adviseren door een installateur en vraag om een kostenplaatje. Wel weten we ongeveer wat de gemiddelde kosten voor een nieuwe douche, douchekraan en eventueel nieuwe wandtegels zijn. Voor rond de €1500 kan je een gloednieuwe inloopdouche met een hippe regendouche en tegels shoppen. Lees hier meer over wat de gemiddelde kosten zijn van een nieuwe badkamer.

 

Meer badkamertips weten?

Je weet nu waar je op moet letten bij het vervangen van je bad voor een douche. Wil je meer tips voor je badkamer én toilet? Regelmatig delen we hele handige badkamer schoonmaaktips, tips over de beste badkamerinrichting en nog veel meer. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we laten je alle tips weten. We zien je snel weer bij één van onze andere badkamertips blogs.

 


24 februari 2023
Gepost in: TIPS & TRICKS