Alle toiletpotten

Geberit Renovatieweken cashback
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Maak je toilet compleet, shop een wc pot!

Zonder een daadwerkelijke wc pot is een toiletruimte natuurlijk niets. Maar, uit de grote hoeveelheid toiletten: welke kies je dan? We lopen alle toiletpotten even met je bij langs en geven je tips over het schoonmaken van je toilet!

Populair: een hangend toilet

Toch wel de populairste keuze van dit moment, een inbouwtoilet. Strak, modern en vooral heel praktisch. Trendtip: durf jij voor een zwarte wc pot te gaan? Een hangend toilet maak je vast aan een inbouw reservoir die je mooi achter een wand hebt weggewerkt. Vergeet niet een mooie design drukplaat te kopen en je moderne wc pot is af! Wist je dat tegenwoordig veel toiletten randloos zijn? Een randloos toilet is hygiënischer omdat er geen vuil achter de rand meer kan ophopen. En heb je een echt klein toilet? Dan is een compact toilet wellicht een goed idee. Dit type toilet is korter dan een standaard toilet. Handig!

Liever een staand model? De voordelen van een staand toilet

Geen zin in een verbouwing, leidingen verleggen en al die poespas? Vaak ben je met een staand toilet snel klaar. Zeker als je de leidingen die je hebt liggen kunt hergebruiken. Ga je voor een duoblok toilet dan ben je nog sneller klaar. Hier zitten het toiletreservoir en spoelknoppen al bij in!

Extra fris dankzij een douche wc

Een douche wc wordt ook wel een toilet met bidet genoemd. Extra hygiënisch en milieuvriendelijker omdat je geen toiletpapier meer hoeft te gebruiken. Dankzij een warmwaterstraal wordt de onderkant gereinigd en wanneer je de luxe versie hebt wordt het gebied ook nog droog geföhnd. Niet van plan om een geheel nieuwe bidet wc aan te schaffen? We verkopen ook wc brillen met bidetfunctie!

Over fris gesproken, zo maak je jouw wc weer schoon!

Je zal het vast verwachten, maar het schoonmaken van je toilet moet regelmatig gebeuren. Denk aan bacteriën die toch ontsnappen bij het doortrekken van je toilet, de spetters op de wand en vloer wanneer er staand geplast wordt en alle kalkresten die in de wc pot de kans krijgen om zich te gaan hechten. Lees de handigste schoonmaaktips in onze blog over je toilet schoonmaken!

Een urinoir voor thuis

Dat een urinoir alleen in openbare toiletten hangt is een fabel. Heb je de ruimte dan kan het best handig zijn om een urinoir te plaatsen. Ze zijn onderhoudsvriendelijker, hygiënischer en ze gebruiken minder water met het doorspoelen van de wc pot.

Sanibroyeur, het toilet zonder te hoeven verbouwen

Oei, geen riolering in de buurt maar wel de wens om een toilet te plaatsen? Dan is een Sanibroyeur misschien een goed idee. Een Sanibroyeur is een vermaler die de ontlasting tot fijne deeltjes vermaalt. Je plaatst zo’n Sanibroyeur achter je wc pot en sluit hem op de koudwatertoevoer en het stopcontact en het toilet kan gebruikt worden!

Maak je toilet compleet met toiletaccessoires

Bij een nieuw toilet horen natuurlijk ook fancy toiletaccessoires. Een toiletaccessoiresset scoor je tegenwoordig in de leukste kleuren zoals koper, goud & zwart en bevat een wc rolhouder, toiletborstel, reservevolhouder en een handdoekhaak. Een handig setje en allemaal in dezelfde stijl!


Veelgestelde vragen over wc potten

Wat voor verschillende wc potten zijn er?

Bij het kopen van een nieuwe wc pot heb je verschillende opties. Natuurlijk tussen een staand en hangend toilet, een vlakspoel of diepspoel toilet (met of zonder plateau), een toilet met bidet of zonder, toilet met spoelrand of randloos en een compact model voor kleine toiletten of een standaard toilet. En dan hebben we het helemaal nog niet gehad over de vorm of de kleur ;-).

 

Waar moet je aan denken bij het kopen van een wc pot?

Het belangrijkste is om eerst te weten of jouw toilet een vloer- of wandafvoer heeft (AO- of PK-aansluiting). Een hangend toilet kan namelijk via een AO- of PK-aansluiting geïnstalleerd worden en een staand toilet alleen via een AO-aansluiting. Weet daarnaast ook welke opties je hebt in toiletten. Zo heb je een vlakspoel of diepspoel toilet, compacte of standaard toiletten en randloze toiletten voor extra hygiëne.

Welke toiletpotten zijn geschikt voor een klein toilet?

Heb jij een klein toilet? Dan is het compacte toilet een mooie oplossing! Een compact toilet is korter dan een standaard toilet. Merk je daar veel van? Nee, je levert niet in op comfort maar alleen op centimeters diepte. Combineer je compacte toilet met het UP720 inbouwreservoir van Geberit voor een extra ondiep toilet.

 

Welke trends zijn er onder toiletpotten?

De grootste trend onder toiletpotten is toch wel het zwarte toilet. Het zwarte toilet staat perfect in een industriële of moderne badkamer en wordt vaak gecombineerd met een zwarte douchewand, zwarte kranen en zwarte accessoires. Een stoere maar toffe look! Daarnaast is bijna elk toilet tegenwoordig in een randloze versie te verkrijgen. Extra hygiënisch!