Mousseurs

Filteren
Filteren

Bewuster omgaan met je watergebruik? Bekijk onze perlators

Met een perlator in je kraan ga jij bewuster om met je watergebruik. Vaak blijft de kraan maar lopen en heb je láng niet zoveel water nodig als de kraan je geeft. Een perlator wordt ook wel mousseur of straalregelaar genoemd. Wist je dat een perlator ook handig is wanneer de waterstraal te sterk is en je deze wat wil afzwakken? Voordeel: met een perlator spettert de kraan minder!

Hoe werkt een perlator?

Een perlator plaats je in het uiteinde van bijvoorbeeld je keukenkraan of wastafelkraan en zorgt ervoor dat er meer lucht bij de waterstraal komt. Let op: dit kan alleen als het uiteinde van de uitloop los te draaien is. Bij elk gebruik komt er minder water uit de kraan en dit kan wel tot 4 liter per minuut besparen. Een perlator helpt je aan een lagere waterrekening én is natuurlijk veel beter voor het milieu.


Veelgestelde vragen over perlators

Wat is en hoe werkt een perlator?

Door een perlator (ook wel mousseur genoemd) toe te voegen aan jouw kraan stroomt er minder water uit de kraan (niet merkbaar) en beperk jij jouw watergebruik. Goed voor jouw portemonnee en belangrijker: goed voor het milieu! Een perlator voegt meer lucht toe aan de waterstraal waardoor er tot wel 4 liter water per minuut mínder door de kraan stroomt. Dat is pas besparen!

 

Voor welke kranen is een perlator geschikt?

Een perlator of mousseur past op kranen met een uitdraaibare uitloop. Het uiteinde van je kraan moet dus losgedraaid kunnen worden om de perlator te kunnen plaatsen. Een perlator voegt meer water toe aan de waterstraal waardoor je tot wel 4 liter water per minuut bespaart. Daarnaast zorgt een perlator voor iets een minder harde straal en spettert de kraan minder. Ideaal!