Sifons

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sifons kopen bij Sanitairkamer

Een sifon, ook wel zwanenhals of waterslot genoemd, is gemaakt om het vuilwater af te voeren naar het riool. Tevens heeft een sifon de functie om stankoverlast te voorkomen door het verlaagde gedeelte waar het water in blijft staan. Het water staat tot een bepaald peil zodat de twee watergangen geen gas door laten. Hierdoor kan de rioollucht nooit via de badkamer in trekken, simpelweg omdat het water dat tegenhoudt.

De verschillende soorten sifons

Sifons bestaan in verschillende soorten en maten. Deze stankafsluiters worden gebruikt in het toilet, ligbaden, wasmachine afvoeren, doucheputjes, wastafels en vaatwasmachine afvoeren. Vroeger bestonden er alleen maar sifons in de vorm van een zwanenhals, oftewel een “S”. Tegenwoordig zijn sifons in verschillende vormen te koop, hierdoor wordt het makkelijker om een sifon onzichtbaar aan te sluiten op wastafels, spoelbakken en ligbaden. Immers, je ziet de sifon door de verticale constructie minder goed en het is ook nog eens een ruimtebesparend sifon.

Welke sifon heb ik nodig?

Bij een sifon kopen kun je de afweging maken tussen prijs en design. Daarnaast speelt de plaatsing ook nog een belangrijke rol. Een design product is meestal niet het meest budgetvriendelijke maar staat wel prachtig onder open wastafels. Is dit onderdeel van je badkamer of toilet niet zichtbaar? Kies dan voor een goede kwaliteit, waarbij vorm niet uitmaakt. Bij Sanitairkamer kun je terecht voor alle soorten en maten.

Hoe kan er toch stinkende lucht ontstaan?

Zelfs bij de beste sifons kan er soms een rioollucht ontstaan. Meestal is dit door lange vakanties of lange periodes van huis. Hierdoor droogt het water op wat in de sifon staat en wat de barrière vormt tussen de lucht in je huis en de lucht van het riool. Met een paar keer doorspoelen of de kraan even laten lopen (sowieso een goed idee na de vakantie) los je dit probleem op.

Hoe werkt een sifon beluchter?

In de meeste sifons zit een beluchter functie. Bij het doorspoelen van water zorgt dit klepje ervoor dat de onderdruk niet weg gaat, waardoor stank kan ontstaan. Een sifon met beluchter moet altijd op een makkelijk bereikbare plek worden geplaatst. Soms kan het klepje kapot gaan, waardoor een rioollucht kan ontstaan.

Het design van een sifon

Aangezien het assortiment van Sanitairkamer.nl uit vele verschillende modellen wastafels, badmeubels en wastafelbladen bestaat verschilt het benodigde model sifon per product. In sommige gevallen zit de sifon wel in het zicht, in andere niet. Als de sifon niet in het zicht zit, werkt men over het algemeen met een kunststof exemplaar. Deze zijn goedkoper aangezien het design niet belangrijk is. Zodra de sifon in het zicht komt stapt men vaak over naar verchroomde of design versies. De design sifons zijn in ronde of vierkante vormen te bestellen. Wat vandaag de dag zeer populair is zijn de rvs look sifons. In combinatie met rvs kranen levert dit een leuk effect op.

De merken van Sanitairkamer

Bij Sanitairkamer zorgen we er altijd voor dat iedereen, klein of groot budget, bij ons assortiment terecht kan. Om deze reden verkopen we altijd meerdere merken. Sommige merken leggen de nadruk op budget, andere op technologie en andere merken leggen de nadruk op het design. Waar je altijd vanuit kunt gaan is dat je kwaliteit koopt. Sanitairkamer verkoopt namelijk alleen producten van de hoogste kwaliteit. We testen onze producten voor we ze toelaten in ons assortiment. Op dit moment verkopen we sifons van de merken Lambini Design, Viega, Geberit, Grohe, Hansgrohe, Villeroy & Boch en Duravit. Onze favorieten zijn de zeer voordelige Geberit Buissifon met muurbuis en de Hansgrohe Universeel Flowstar Premium Verstelbare Designbekersifon.

Prijzen van Sanitairkamer

SanitairKamer is altijd op zoek naar de goedkoopste prijs. Toch willen we niet dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. Zeker bij producten zoals sifons is het volgens ons noodzakelijk dat de kwaliteit goed is. Eenmaal aangesloten wil je er natuurlijk geen omkijken meer naar hebben. En een slechte kwaliteit sifon zal snel voor stankoverlast zorgen. Dat begrijpen wij maar al te goed en we bieden daarom ook alleen producten aan die volgens ons kwalitatief goed zijn. Een sifon kopen doe je bij SanitairKamer.nl.

Klantenservice van Sanitairkamer

Heb je vragen over een bepaalde universele sifon of een bekersifon met muurbuis? Neem dan contact op met onze klantenservice. Daarnaast kunnen we je ook helpen met aangepast sanitair of uitleg geven over een sifon aansluiten. Daarnaast kun je ook een afspraak maken om onze showroom te bezichtigen. Hier staan onze Sanitair experts voor je klaar om je droombadkamer samen met je samen te stellen.

Naast ons assortiment sifons kun je ook bij Sanitairkamer terecht voor badkamer accessoires, een complete badkamer, sanitair kranen, wastafels en fonteinen.