Sifons

Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Filteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dit is ons assortiment sifons

Een sifon is onmisbaar voor wastafels & badkamermeubels, het voert namelijk het gebruikte water af via de afvoer en houdt rioollucht tegen. Een sifon bestel je in verschillende uitvoeringen. Hoe een sifon werkt? In de sifon blijft altijd een laagje water staan, net zo hoog dat het geen lucht doorlaat. In de meeste sifons zit een beluchterfunctie. Bij het spoelen van water zorgt dit klepje ervoor dat de waterdruk op peil blijft. Plaats je wastafelafvoer altijd op een plek waar je er gemakkelijk bij kan. Is er iets met de beluchter, dan kun je er gemakkelijk bij!

Houd vieze luchtjes tegen met een sifon

Met een sifon houd je nare luchtjes vanuit het riool tegen. Fijn, want een rioolgeur haalt het plezier wel uit je douche- en badbeurt. In enkele gevallen kan er toch nog een naar rioolgeurtje in de badkamer hangen. Dit kan voorkomen nadat je een langere tijd van huis bent geweest. Hierdoor is het water dat de luchtjes tegenhoudt opgedroogd. Laat je kraan na elke vakantie even een tijdje stromen en hij werkt weer als vanouds!

Verschillende soorten sifons

Ken je de kunststof zwanenhalzen nog? Tegenwoordig worden sifons voornamelijk gemaakt van messing en geven ze je badkamer juist een stylish uitstraling. Zeker wanneer je de wastafelkraan, afvoerplug en sifon uit dezelfde serie bestelt. Wist je trouwens dat we ook ruimtebesparende sifons in ons assortiment hebben? Zo kun je zelfs in een krap wasmeubel je afvoer kwijt!