Korting op de kleedjesmarkt! Shop de leukste koopjes met 20% korting.
×
  • Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Ontdek hoe onze Portoro Gold en White Travertin producten gemaakt worden

Je zit eraan te denken om uit de series Portoro Gold of de White Travertin een wastafel te shoppen, of misschien heb je 'm wel net in je winkelmandje gegooid. Zo leuk! Een uniek product voor in de badkamer heb je met één van deze soort wasbakken zeker te pakken. En niet alleen hebben we er wastafels in, ook waskommen en toppanelen shop je bij ons. De producten uit deze series zijn heel bijzonder en dat willen we je nog even extra laten zien in deze blog. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Wij ons zelf al wel! Ontdek hieronder waarom dit product zo origineel is, hoe ze gemaakt worden en waarom je 'm in de badkamer moet hebben.

Portoro Gold & White Travertin

In deze blog laten we je zien hoe de wastafels, waskommen en de toppanelen van de series Portoro Gold en de White Travertin worden gemaakt en wat ze zo uniek maakt. De Portoro Gold is gemaakt van marmer en de White Travertin is gemaakt van travertin. Wat zijn dit voor materialen en wat is het verschil tussen beide? We vertellen je het hieronder.

Klik hier om direct door te scrollen naar het eindproduct

Hoe wordt het gemaakt?

Beide zijn natuursteen, afkomstig van kalksteen. Maar het zijn zeker niet dezelfde producten. Ze worden ook deels op een andere manier gemaakt. Hoe? Dat laten we je zien. Als eerste worden er blokken uit een groef gehaald. De marmeren items uit een speciale groeve voor marmer en de andere uit een travertin groeve. Hele grote brokken gesteente (soms wel ligbaden groot) uit een steengroeve. Uit deze blokken worden kleinere blokken en platen gezaagd met een speciale watersnijder in de fabriek. Door te zagen met de watersnijder blijft de kwaliteit van het natuursteen mooi en wordt het niet aangetast. Uit de platen worden toppanelen op maat gesneden en uit de blokken komen de wastafels en de waskommen. Deze worden in een ronde of een rechthoekige vorm gesneden met de watersnijder. Zo blijven de eigenschappen van het gesteente mooi.

Het mooie is dat al het natuursteen gebruikt wordt. Uit de blokken waar de waskommen worden gesneden blijft er aardig wat steen over. Van deze brokken worden afvoerpluggen gemaakt die perfect passen bij de marmeren en travertin wasbakken.

Wil je zien hoe ze gemaakt worden? Bekijk hieronder de video's en ontdek hoe deze toffe producten in de fabriek tot mooie wasbakken gemaakt worden.

       

White Travertin

De wastafels, waskommen en toppanelen hebben de juiste vorm en grootte gekregen dankzij de watersnijder. Dan volgt de volgende stap: het polijsten en de laatste afwerking. Travertin staat bekend om zijn gaatjes, deukjes en holtes. Dit hoort bij travertin en dat maakt het ook uniek. De grote gaten en holtes worden gevuld met epoxyhars. Na het drogen van dit proces worden de producten gepolijst en opgeschuurd tot eindproduct.

Hierboven zie je links de wastafels waar net de epoxyhars is aangebracht. Zodra dat uitgehard is, wordt de waskom gepolijst en is deze klaar. Na het uitsnijden wordt het gesteende opgeschuurd, opgevuld en daarna gepolijst.

Portoro Gold

Ook de Portoro Gold wasbakken en toppanelen worden met de watersnijder op grootte en in vorm gesneden. Marmer heeft geen holtes en gaten en hoeft dus ook niet opgevuld te worden. De marmeren wastafels, waskommen en panelen worden na het snijden gepolijst en tot het eindproduct gemaakt.

Hierboven zie je links de blokken die gesneden zijn tot een recht blok waar de waskommen uitgesneden worden. Hier zijn ze nog niet gepolijst. Op de rechterafbeelding zie je de wastafels die de juiste vorm hebben, gepolijst zijn en dus helemaal klaar voor transport (en voor jouw badkamer). Mooi hé?

Unieke eigenschappen

Het unieke aan deze producten is vooral dat elke wasbak en toppaneel er anders uitziet. In de travertin wastafels zit er verschil in kleur en gaatjes. De een heeft wat meer gaatjes dan de ander. Bij de marmeren producten zijn er meer verschillen. Elk item heeft zijn eigen kenmerken waaronder kleurvariatie, adering, kleine putjes, niet structurele breuklijnen en vlekken van mineralen zoals koper, zilver of goud. Een verrassing welke je krijgt!



Tada, het eindresultaat!

Benieuwd naar hoe nou zo'n marmeren waskom of travertin wasbak staat op een wastafelmeubel? Wij showen ze hieronder! Ga je voor een grote wastafel, een waskom op een marmeren toppaneel of kies je toch voor een losse waskom?

travertin-marmer



Hoe onderhoud je deze unieke producten?

En verliefd op de wasbakken? Wij snappen je heel goed! Zo'n product is dus echt uniek en heeft veel liefde gekregen tijdens het maakproces. Geef daarom als je 'm in de badkamer hebt staan op je badmeubel ook extra liefde. Dit doe je door onze tips over het onderhoud van de marmeren wastafel en de travertin wastafel te volgen. De wasbakken blij, jij blij (én wij ook).

Meer badkamerinspiratie of tips?

Wil je meer weten over andere unieke producten, tips voor het onderhouden van je badkamer of de laatste badkamertrends weten? Houd onze blog in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwtjes, toffe acties en badkamerinspiratie!

 


13 april 2023
Gepost in: INSPIRATIE