Korting op de kleedjesmarkt! Shop de leukste koopjes met 20% korting.
×
  • Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Spiegel ophangen in de badkamer? Gebruik onze tips

Ben je toe aan een kleine opfrisser in de badkamer? Een nieuwe spiegel kan veel doen voor je badkamer. Het zorgt voor ruimtelijkheid (zelfs in een kleine badkamer!) en ziet er stijlvol uit. Als je je favoriet hebt gevonden wil je natuurlijk weten hoe je een spiegel moet ophangen. In deze blog lees je hoe je de badkamerspiegel veilig ophangt en tips waarop je moet letten! Met deze stappen weet je zeker dat je die spiegel niet laat vallen, scherven brengen immers ongeluk!

spiegel ophangen badkamer

Hoe hoog moet je spiegel hangen?

Over het algemeen hang je een spiegel op een hoogte van 1,65 cm. Dit meet je vanuit het midden van de spiegel. Wanneer je als gezin gebruikmaakt van dezelfde badkamerspiegel, is het slim om de gemiddelde lengte van alle gezinsleden als maatstaf te nemen. Zorg ervoor dat je minstens 10 cm boven je hoofd over hebt als je in de spiegel kijkt. Komt de nieuwe badkamerspiegel vlak bij een nieuwe wastafel te hangen? Als hij te dicht op de wastafel hangt, komen er steeds waterdruppels op de spiegel. Om dit te voorkomen moet je de spiegel op minimaal 15 tot 20 centimeter vanaf de bovenkant van de kraan ophangen.

Hoe hang je een spiegel op?

Het ophangen van je nieuwe spiegel kan op verschillende manieren. Terwijl spiegellijm, spiegelkit en spiegeltape opties zijn, raden wij aan een spiegelmontage set te gebruiken voor een stevige bevestiging. Afhankelijk van het formaat en gewicht, bepaal je of één of twee bevestigingspunten nodig zijn. Vanaf 10 kg is het beter om twee bevestigingspunten te gebruiken. Volg deze stappen voor een probleemloze ophanging:

  1. Bekijk op welke plaats de spiegel moet komen te hangen, hou rekening met de afstand op andere meubelen, kranen en beslag. Als je een spiegel met verlichting wilt ophangen, zorg dan voor een uitsparing voor het stroom.
  2. Teken de bovenkant en onderkant van de spiegel af op de wand waar hij komt te hangen en reken met behulp van een waterpas en meetlint waar de boorgaten moeten komen. Zorg dat je passende muurpluggen bij je hebt voor je schroeven. Bij hele zware spiegels (+20kg) kun je ook keilbouten gebruiken.
  3. Boor gaten in de muur op de afgetekende plaatsen en druk de muurpluggen in de gaten. Draai de schroeven vast in de muur, maar zorg dat er nog voldoende uitsteekt om de spiegel aan op te hangen.
  4. Hang de spiegel op aan de schroeven en controleer met de waterpas of de spiegel recht hangt. Als je een spiegel met verlichting hebt, sluit je eerst de bedrading aan voordat je ‘m ophangt.

Nog even kijken of die er vanaf een afstandje mooi uitziet, een schoon doekje eroverheen en klaar is deze klus!

Andere manieren om je spiegel op te hangen

Wist je dat er ook andere manieren zijn om je spiegel op te hangen? Spiegellijm, spiegelkit of dubbelzijdige tape voorkomen boorgaten in de muur. Check vooraf of de lijm geschikt is voor het gewicht van jouw spiegel. De bevestiging is dan wel super makkelijk, maar bedenk dat een vastgelijmde spiegel moeilijker kan worden verwijderd. Daarnaast kan de lijm of kit schade aanbrengen op de achterwand als je hem eraf haalt. Verder bestaan er ook ‘klus-vrije’ ophanghaken die zelf blijven plakken op de achterwand. Kortom, genoeg om te overwegen voordat je die wandspiegel gaat ophangen.

Shop hier jouw nieuwe spiegel

De trend van dit 2024 zijn deze ronde spiegels met een rand in het zwart of goud. In de Scandinavische, Japanidi en Wabi Sabi trends draait het om organische en ovale spiegels. Wellicht zijn deze trends niets voor jou, iedereen heeft zo zijn of haar eigen smaak. Voordat je je spiegel kan ophangen in je badkamer, moet je er natuurlijk wel één (of meerdere) hebben. Hieronder hebben we ook een aantal populaire modellen staan. Staat jouw toekomstige droomspiegel hier niet tussen? Kijk dan eens rond op onze website!

Touch bediening
Dimbaar
Spatwaterdicht (IP44)
€ 385,00
Je bespaart 17%
Levertijd: Vandaag besteld, dinsdag geleverd
Spiegelverwarming
LED-verlichting
Dimbaar
€ 285,00
Je bespaart 31%
Levertijd: vandaag besteld, maandag in huis
Erg populair
Backlight verlichting
Spatwaterdicht
€ 219,00
Je bespaart 17%
Levertijd: vandaag besteld, maandag in huis
Backlight verlichting
Dimbaar
Spatwaterdicht
€ 225,00
Levertijd: vandaag besteld, maandag in huis
Backlight verlichting
Dimbaar
Spatwaterdicht
€ 299,00
Levertijd: verwacht week 28

 



Meer badkamertips?

Wil je nou meer handige badkamer tips? We delen regelmatig hele handige badkamer schoonmaaktips, badkamerinspiratie en nog meer! Houdt onze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder en krijg al onze tips!

4 januari 2024