4 handige tips voor een kleine badkamer

Je gaat een kleine badkamer inrichten, een uitdaging: leuk! Het is een fabel dat je in een kleine badkamer geen opbergruimte hebt en dat een kleine badkamer niet zo luxe & comfortabel kan zijn als een ruime badkamer. Challenge accepted! In deze blog krijg je 4 handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer!

Kleine badkamer tip 1: The bigger, the better

Kleine badkamer

Grote tegels maken een ruimte optisch groter. Kies je voor een kleine tegel oogt dit automatisch drukker. Kies je voor een grote tegel, neem er dan één in een lichte kleur. Denk aan kleuren zoals lichte aardetinten, lichtgrijs of wit bijvoorbeeld.

Is dit nou juist net niet wat je in gedachten had? Al die donkere badkamers die je voorbij ziet komen op Pinterest; die wil jij ook! Niet getreurd, natuurlijk kan dit gewoon. Een donkere badkamer geeft je juist het gevoel van veiligheid & geborgenheid. Denk aan kaarsjes, gedimde lichtjes - op en top gezelligheid! Klein nadeel: een donkere badkamer kan de ruimte wel optisch wat kleiner laten lijken. Twijfels? Mix it up! Een lichte tegel is prachtig te combineren met bijvoorbeeld een donker badkamermeubel of probeer met zwarte kleuraccenten te werken. Helemaal in de stijl van nu!

Kleine badkamer tip 2: Glas, glas, glas! 

Kleine badkamer inspiratie

Heel mooi zo’n gemetseld muurtje als douchecabine, maar niet altijd even praktisch in een kleinere badkamer. Het neemt toch meer ruimte in beslag dan je denkt. In de kleine badkamer ga je voor glas wanneer je de ruimte optisch groter wilt laten lijken. Een glazen douchewand oogt ruimtelijk en neemt weinig ruimte in beslag. Ga je voor praktisch? Kies voor een schuifdeur! Dit staat nooit in de weg.

Kleine badkamer tip 3: Grote spiegels

Kleine badkamer ideeën

Door het gebruik van grote badkamerspiegels lijkt een ruimte door de weerkaatsing van het licht altijd groter. Ga voor een retrolook met behulp van een grote ronde spiegel. Liever iets moderner? Kies voor een rechthoekige spiegel met of zonder verlichting!

Kleine badkamer tip 4: Keep it clean

Kleine badkamer inspiratie

Rommel betekent onrust. Deel jouw badkamer daarom ook praktisch in en vermijd open kastjes! Genoeg opbergruimte is een must, ga daarom voor een zwevend badkamermeubel met voldoende opbergruimte. Nog meer tips: creëer nisjes waar het kan, ga de hoogte in, maak gebruik van ongebruikte hoeken, ga voor een spiegelkast boven het meubel & hang plankjes op van glas of in de kleur van de tegels. Natuurlijk wel met mate!

Kom je toch nog ruimte tekort? Trek de stijl door naar je hal door middel van een leuk kastje voor je handdoeken en/of verzorgingsproducten.

---

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!