• Gratis verzending vanaf €100,-

    Bestel je voor meer dan €100,- aan sanitair & tegels? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis bij je thuis. Benieuwd hoe we jouw favoriete items verzenden? Dit doen we op de volgende manieren:

    • - Via pakketdienst;
    • - Via onze eigen chauffeurs;
    • - Afhalen in ons centrale magazijn in Harderwijk (altijd gratis);
    • - Direct via de leverancier.

    Na het plaatsen van de bestelling krijg je van ons een bevestiging en gaan we jouw bestelling verzamelen of geven we onze leverancier(s) een seintje dat jouw bestelling verzonden mag worden. Komen we jouw bestelling zelf leveren? Dan verzamelen we je bestelling, nemen we contact met je op voor het maken van een leverafspraak en komen we je bestelling op de gewenste tijd bezorgen.

  • 8.9 op feedbackcompany
    Trots, onze klanten beoordelen ons namelijk met een 8.9! Samen met al onze medewerkers streven we naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid en gaan we voor de beste service. En dát zie je terug in ons assortiment, prijzen, ons personeel en natuurlijk onze beoordelingen.
  • 30 dagen retourneren
    Blijkt jouw favoriete product toch niet helemaal naar wens te zijn? Jammer! Gelukkig kun je de meeste producten binnen 30 dagen retour sturen. Vul het retouraanvraagformulier in zodat we op de hoogte zijn van je retouraanvraag en wacht even met terugsturen tot we je aanvraag hebben behandeld. Zo weten we dat je retour eraan komt en kunnen we je retour sneller afhandelen.
  • 7 showrooms
    Onze producten even in ’t echt bekijken, een bakje versgemalen koffie drinken en tegelijkertijd lekker wat inspiratie opdoen? Dat doe je natuurlijk het allerbest in onze showrooms in Den Bosch, Grootebroek, Harderwijk, Nieuwegein, Zaandam, Zevenaar en Zoeterwoude. Met meer dan 6000m² aan ingerichte badkamers bekijk jij jouw favoriete items van top tot teen en denken we vrijblijvend met je mee over de per-fecte badkameropstelling. Het is natuurlijk niet mogelijk om al onze producten te laten zien in elke showroom. Kom je specifiek voor een product, bel dan even het desbetreffende filiaal om teleurstelling te voorkomen. Zien we je binnenkort in een van onze showrooms?

Je badkamer inrichten? Deze 7 handige tips móet je weten

Ga jij je badkamer inrichten? Ontzettend leuk, maar we kunnen het ons voorstellen dat al die keuzes die op je af komen soms even voor chaos zorgen. Met deze tips kun jij jouw badkamer renovatie helemaal aan en heb je aan álles gedacht!

Een kleine badkamer inrichten, dit moet je vooral wel doen

De gemiddelde badkamer in Nederland is eenmaal niet zo heel groot. Tijd voor slimme oplossingen! Een kleine badkamer inrichten vereist slim denkwerk en kijken naar wat wel kan. We verzamelden de handigste tips voor je zodat je jouw kleine badkamer zo slim mogelijk kunt inrichten.

Handige tips voor je badkamerinrichting

De handigste tips voor het inrichten van je badkamer op een rijtje gezet:

  1. Glas, lichte kleuren, een lichtplan en een grote badkamerspiegel maken de ruimte optisch groter.
  2. Grote tegels zorgen voor een rustig geheel, kleine accenttegels trekken de aandacht.
  3. Stop je badkamer indeling niet te vol, je moet er nog wel kunnen lopen.
  4. Gun jezelf gemak met dichte meubels, spiegelverwarming en inbouwaccessoires.
  5. Vergeet opbergruimte niet, je hebt meer nodig dan je denkt.
  6. Bedenk wat je over 5 jaar ook (nog) nodig hebt.
  7. Maak moodboards om te zien wat wel en wat niet matcht.

Meer handige tips onder de foto

Badkamer inrichten

Tip 1: Maak je badkamer optisch groter

Heb jij een kleine badkamer en wil je deze groter laten lijken? Dat doe je door het gebruik van glas, lichte kleuren, het opstellen van een lichtplan en het plaatsen van een grote badkamerspiegel (dit reflecteert licht). Een glazen douchewand of douchecabine laat je de hele ruimte doorkijken en oogt ruimtelijker dan een betegelde of gestucte douchewand. Vooral als je binnenkomt en je direct tegen de muur kijkt, lijkt het alsof de ruimte achter de muur niet bestaat. Heb je geen raam in de badkamer? Dat betekent niet dat je geen donkere kleuren kunt gebruiken. Een donkere badkamer in combinatie met sfeerlicht geeft je badkamer juist een geborgen en gezellige uitstaling. Net waar je in je badkamer voor wilt gaan. Maak een lichtplan om schaduwen te voorkomen wanneer je jouw baard aan het scheren bent óf je make-up aan het doen bent. En zorg voor een dimmer op het grote licht, zo kun je zelf gemakkelijk de intensiteit bepalen.

Tip 2: Grote tegels geven rust in je badkamerinrichting

Een badkamerstijl valt en staat met tegels. Tegels zijn de basis van je badkamer en versterken de stijl die je voor ogen hebt. Volg je de laatste badkamertrends of ga je lekker op je eigen gevoel af? Een grote trend van dit moment zijn grote tegels. Een groot voordeel van grote tegels is dat deze balans geven aan de ruimte. En wil je wel knallen? Kies dan voor een accentmuur met kleinere tegels zoals visgraattegels, metrotegels, mozaïektegels, tegelstroken of kiezelmozaïek. De plek waar deze eyecatchers van een tegeltjes vaak te zien zijn is op een toilet- of badombouw, in de douche of achter het badkamermeubel. Accenttegels in combinatie met grotere tegels geven je badkamer een speelsere look die vanwege de afwisseling plezierig is om naar te kijken.

              

Tip 3: Maak keuzes, stop je badkamer niet te vol

Keuzes maken is waarschijnlijk het moeilijkste in je badkamer indeling, want als je 't doet wil je 't goed doen. Een bad én een douche, een inloopdouche voor 2 personen, een wastafel voor 2 personen... Toch is het belangrijk om keuzes te maken, een volle badkamer gaat namelijk op ten duur voor ergernissen zorgen (alleen al tijdens het schoonmaken). Is een bad én een douche echt nodig of haal je meer geluksmomentjes uit een grote inloopdouche? De sleutel tot succes is om echt goed te kijken naar wat je nodig hebt. Maak daarom een wensenlijstje van wat je fijn vindt aan je huidige badkamer, wat je minder fijn vindt en waar je jouw badkamer voor wilt gebruiken (extra tip: elektrische tandenborstels opladen of je haar fohnen vereist een stopcontact vlakbij of in je badkamermeubel).

Tip 4: Ga voor gemak: dichte meubels, inbouwaccessoires en spiegelverwarming!

Aansluitend op de vorige tip, denk bij alles: ga ik hier gemak van hebben óf maak ik het mezelf moeilijker en moet ik hiervoor iets anders laten (of heb je meer schoonmaakwerk)? Heb je ergens echt je zinnen op gezet dan neem je de consequenties vaak in het begin wel voor lief. Later denk je: dat was bij nader inzien toch niet zo handig... Handige tips die wij altijd meegeven zijn: ga voor een dicht badkamermeubel (een open meubel vangt stof, tenzij je je badkamer schoonmaken niet erg vindt), koop een spiegel met spiegelverwarming (deze beslaat niet) en ga voor inbouw accessoires (zo blijft de vloer vrij en kun je er gemakkelijk doorheen met de stofzuiger en dweil).

Tip 5: Je hebt meer opbergruimte nodig dan je denkt

Waar laat je anders die tig handdoeken, washandjes en je voorraad douchespulletjes die je tijdens de aanbieding hebt gescoord? We moeten slim zijn, want de lades van je badkamermeubel zitten in een mum van tijd vol. Een extra kolomkast misschien, een inbouwnis in de doucheruimte of een van onderstaande handige opbergers?

Populaire opbergers voor in je badkamer

€ 59,96
Levertijd: 1 werkdag
€ 95,00
Je bespaart 51%
Levertijd: Voor 10:30 besteld, vanavond in huis
€ 825,99
Levertijd: 3 weken
€ 149,00
Levertijd: Voor 10:30 besteld, vanavond in huis
Erg populair
6+ kleuren
5 jaar garantie
€ 50,00
Je bespaart 30%
Levertijd: Voor 10:30 besteld, vanavond in huis


Tip 6: Je badkamer inrichten doe je ook voor over 5 jaar

Je badkamer inrichten doe je natuurlijk niet elk jaar opnieuw. Houd daarom rekening met de toekomst (in hoe verre dit kan natuurlijk). Staat gezinsuitbreiding op de planning, verwacht je dat de oudere kinderen het nest gaan verlaten en zullen de huizen over 5 jaar steeds meer gasvrij zijn? Speel hierop in en bedenk wat je over 5 jaar nog steeds denkt te gebruiken of wat je dan juist nodig hebt. Benieuwd wat een badkamer nou eigenlijk kost? Lees ons antwoord op de vraag: 'Wat kost een badkamer?' in onze blog!

Tip 7: Maak een moodboard, zo zie je of iets matcht

Vind je het moeilijk om vooraf in te schatten of iets wel of niet matcht? Maak een moodboard! Verzamel online de leukste producten, screenshot ze en plak ze in een Word-documentje. Zo zie je in een oogopslag of iets matcht. Of maak een Pinterest badkamer na met leuke items die je online (bij ons bijvoorbeeld) vindt. Bekijk de items natuurlijk nog wel even in het echt om te kijken of de kleuren op je scherm overeenkomen met het echte werk. Kun je nog wel wat badkamerinspiratie gebruiken? We verzamelden de mooiste badkamer ideeën voor je op onze blog. Zo vind je er blogs met inspiratie over de moderne, industriële, luxe, landelijke of design badkamer.

Badkamer inrichten moodboard

En, gaat je badkamerinrichting helemaal lukken nu?

We hopen dat we je handige tips hebben kunnen geven zodat de badkamer inrichten een eitje wordt. Ben je nou benieuwd voor onze tips als je je badkamer gaat verbouwen? In onze blog over de badkamer verbouwen helpen we je de grootste problemen tijdens verbouwingen vooraf al te tackelen. Voor nu zeggen we: hopelijk zien we je een keer in een van onze showrooms en anders veel succes gewenst in met het inrichten van je badkamer!


 

Meer inspiratie opdoen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de mooiste badkamerinspiratie, toffe acties en onze nieuwste artikelen!

 


15 april 2021
Gepost in: TIPS & TRICKS